Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Amazing Dynamite flankeret af træneren Ken Ecce og ejeren Jesper Nielsen.Foto: Burt Seeger.

Udfordrer Slide So Easy og co.: Han løber snart forbi dem

Amazing Dynamite (7)
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. november 2017 21:50

Femårssæsonen bliver ofte regnet som en mellemsæson, hvor årgangshestene skal bruge tid på at vokse ind i hurtigklassen. Det gælder ikke for Ken Ecce-trænede Amazing Dynamite, der allerede nu fremstår som en af Danmarks absolut bedste heste. 

Med en flot tredjeplads i søndagens N.J. Koster Memorial viste Amazing Dynamite at den for alvor skal tages seriøst, som en af Danmarks bedste heste. Til trods for at løbet med en langsom indledende kilometer ikke blev afviklet til dens fordel, leverede den Danske Mester for 5-årige hingste og vallakker en afslutning af ypperste mærke - ja faktisk afsluttede den stærkest af alle.  

Dermed blev indtrykket fra Amazing Dynamites første møde med den danske elite i derbydagens Rex The Great løb bekræftet. Ved begge tilfælde har den slået så god en hest som Stand And Deliver, og i Rex The Great Løb tog den ydermere en flot skalp i den danske VM-helt Tripolini V P. 

Træner Ken Ecce er da også kun fuld af lovord overfor Great Challenger-sønnens udvikling henover sæsonen, og ser ingen grund til at det skal stoppe her. 

  - Jeg ranker ham lige under heste som Obi-Wan og Slide So Easy, men de skal passe på, for han løber snart forbi dem, siger en tydeligt tilpas Ken Ecce og fortsætter: 

  - Rent udviklingsmæssigt er der stadig noget at hente. Han bliver kontinuerligt stærkere i kroppen, samtidig med at der også træningsmæssigt er mere at give af. Det sidste gemmer vi til det bliver nødvendigt. 

Nu også starthurtig

En af de ting Ken Ecce er bevidst om at der skal udvikles på, er starthurtigheden. Derfor blev starten i N.J. Koster Memorial lidt af en prøveklud. 

  - Jeg prøvede ham for første gang i lukket hovedlag, for at skærpe ham lidt fra start. Jeg var klar over at jeg ikke ville kunne udnytte det fra spor et, men han viste mig at han nu også har den nødvendige starthurtighed, forklarer Ken Ecce, der dog undervejs i løbet ikke var alt for stolt af situationen. 

  - Da jeg trak ham ud til angreb forstod han slet ikke hvad han skulle, og da han endelig tog fart, brød han voldsomt ned i banen. Det er ikke noget vi har oplevet tidligere, og jeg tilskriver det at det var første gang han prøvede det lukkede hovedlag. 

En af Amazing Dynamites forcer er at den ikke bruger unødige kræfter undervejs, og det gør den ifølge Ken Ecce til en allround-hest, der er ligeglad med distancen. Derfor er han heller ikke bekymret over at slutte sæsonen med et stayerløb den 22. november på Jægersro Travbane. 

Af Claus Juncker