Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Cadillac Shadow ved overlegen sejr for Jeppe JuelFoto: KM Foto

Tre der hævede sig over mængden

Cadillac Shadow 051117
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
05. november 2017 19:31

Foruden de to hovedløb for de treårige heste blev der vist en række andre gode præstationer i Billund. Vi fokuserer på de tre.

Cadillac Shadow vandt uendelig sikkert i sit comeback efter fem måneder. Jeppe Juel kørte Lindy Lane-sønnen direkte til føring, holdt et jævnt 1.15-tempo og landede på 1.15,4a/1900 meter med tre længder til Breaking Dawn på andenpladsen.

Så glade for hesten er man i stalden, at Peter Jensen efter Cadillac Shadows blot tre starter tør tage ordet DERBY i sin mund. Og ejerkredsen har netop vist rettidig omhu ved at sikre sig en lillebror fra i år med Googoo Gaagaa som fader.

Simone Speedy har for længst vist, at den indeholder god kapacitet, men først nu otte år gammel passerede hoppen 50.000 kroner i indtjening. Til gengæld har de seneste to præstationer virkelig varslet nye tider.

Hussein Kassir indtog sulkyen bag hesten i DM for jockeyer for en måned siden. Det blev til en fjerdeplads, som siden er fulgt op med to flotte sejre. Den imponerede frem for alt denne søndag, da den via et fremstød i tredje spor på sidste langside nåede frem udvendigt for førende Champions Peak, som over opløbet blev et sikkert bytte. Vindertiden 1.15,2a/1900 meter. Her gik Chloe storslået efter startgalop og afsluttede i fuld fart til femtepladsen.

Simone Speedy 051117Simone Speedy og Hussein Kassir. Foto: KM Foto

Tinita Tårs gik også den tunge vej, men fik alligevel fuld uddeling for øjeblikkets stærke form. Bevidst om hestens styrke satte Peter Frandsen sig frem udvendigt for den førende Super Sali. Derfra koblede hesten et enkelt greb om sejren ved indgangen til opløbet, og på 1.14,5a/1900 meter var der halvanden længde til Listas Manboy, som kom strålende tilbage til andenpladsen efter galop.

I øvrigt er Simone Speedy og Tinita Tårs helsøstre med afstamningen Trophy Catch-Nutria Sund, opdrættet af Bjarne Sørensen.

Tinita Tårs 051117Tinita Tårs og Peter Frandsen. I baggrunden hestens ejer og træner Peter Visti. Foto: KM Foto

Fra løbsdagen skal det endvidere bemærkes:

• Frantz Praëm-trænede Conny var i laveste klasse førende hele vejen rundt for Ken Ecce og efterlod et tiltalende indtryk.

• Samme taktik benyttede Birger Jørgensen sig af med Kent Friborg-trænede Machiavelli. Bortset fra en stilmæssigt anstrengt passage 500 meter før mål var hesten aldrig truet og den sejrede overlegent.

• Sabina Gammelgård dominerede finalen i Fast Riders Cup ved selv at ride Høwings Sydsturm til sejr foran sin anden deltager, Provst Meyer med Ann Dorthe Jørgensen. I øvrigt herligt at se den glæde, Sabina Gammelgård altid udstråler omkring sin sport.

• Toårige Adrian’s Fight fulgte op på sejren fra seneste start ved at vinde sikkert på 1.16,9a/1900 meter efter et perfekt disponeret løb i andet par udvendigt. Lars Sondrup Nielsen havde igen overladt kuskeopgaven til Birger Jørgensen.

• I det første af to formløb fik Jens C. Jacobsen sat angrebet ind med Okey Dokey i det helt rette moment. Dermed var konkurrenterne sat effektivt skatmat. Sejrsmarginalen blev ni længder.

• Efter en femte-, en sjetteplads og fem uplacerede resultater i de seneste syv starter, gik Onslow Salar til start som 1,86-favorit i det afsluttende opgør. Efter et veldisponeret løb af Timmy Ruusuviita kunne Onslow da også runde konkurrenterne over de sidste 500 meter og sejre sikkert.

Af Niels Jørgensen