Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Gentleman vinder med Marc Bæk Nielsen i SkiveFoto: Flemming Andersen

Marc Bæk igen på togt i Skive

GENTLEMAN 191117
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
01. december 2017 7:00

Seneste løbsdag i Skive var et stort Marc Bæk Nielsen-show, idet Danmarks yngste travtræner vandt tre gange. Marc Bæk er i gang med endnu en kometsæson.

Sejrene i Skive på Granc Circle-dagen kom med Frozen, Gentleman og Al Capone - og netop Gentleman er våbnet, som Marc Bæk Nielsen tager med til Skive fredag eftermiddag på den første dag i julemåneden.

- Gentleman viste mig for alvor noget af det rigtige, og det var en let sejr, som om Jeppe Juels hest (Armani Hyrdehøj, red.) kom i et godt angreb. Der var dog masser at køre med, og jeg tror på god chance igen, fortæller Marc Bæk Nielsen.

Og da undertegnede udfordrer Marc Bæk lidt, og nævner det dårlige startspor syv på sprint, gode modstandere i form af blandt andre Super Sali og Bastian Lendalund, og at det måske kunne ligne et løb i dødens, tøver han ikke et sekund.

- Gentleman har før slået rigtig gode heste fra dødens, lyder meldingen.

Kanonsæson første hele år som træner

Marc Bæk Nielsen blev ved gallaen i januar 2017 kåret som "Årets Travkomet 2016". Det skete med baggrund i den katapultagtige start som træner med otte sejre i 22 starter som træner og 16 sejre som kusk i 63 starter, oven på nogle sæsoner på det jævne.

I 2017 er det så eksploderet helt for Marc Bæk Nielsen, som har vundet 42 løb som træner i 159 starter, og har indkørt knap 1,3 mio. kr. til staldens hesteejere.

- Jamen det har da været en kanonsæson, absolut. Skal jeg sætte fingeren på noget, så er det måske Captain Morgan, som ikke helt har slået til i finalerne i årgangsløbene. I Aarhus vandt han prøven, og det var heller ikke kun hans egen skyld, at han ikke vandt finalen, fortæller Marc Bæk Nielsen om Jydsk 3-årings Grand Prix, hvor en noget optimistisk Bent Svendsen angreb for spids med Come On Hugo efter galop indledningsvist i løbet.

CaptainMorgan_230417Captain Morgan forud for sin debut i Skive, som S J's Caviar-sønnen i øvrigt vandt let. Foto: Jørgen Bak Rasmussen

- I Kriteriet vandt han også en prøve, men der var ikke rigtig noget tryk i ham i finalen. Det samme gjorde sig egentlig gældende i Dansk Avlsløb i Billund og i Grand Circle-finalen galopperede han jo før bilen slap feltet afsted, og så var den dag ødelagt. Når dét er sagt, så vil de fleste hesteejere nok være tilfreds med at have en 3-års, der tjener mere end 200.000 kr. på en sæson, tror du ikke, spørger Marc Bæk Nielsen retorisk.

For selvfølgelig vil man det. Øvrige klasseheste i Marc Bæk Nielsens stald, som pt. tæller 24 heste, er Frozen, Albatros, Gentleman, Good's Of Norway og Zelov.

Væddeløbsbladets Årsrevy er sendt til tryk, og i det 212 sider store magasin kan du læse en portrætartikel om Danmarks yngste travtræner, som qua gallareglerne ikke kan kåres som Årets Travkomet igen i år. Han var ellers en oplagt kandidat, men regler er regler.

Link til gratis travprogram til Skive Trav HER.

Link til tipsark med J.B. Pedersen, Knud Dueholm, Johnny Skey Nielsen og Jeppe Rask HER.

 

Af Jesper Elbæk