Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Confidence og Ken Ecce vinder Dansk Avlsløb for hingste og vallakkerFoto: KM Foto

Juul imponeret over Come On Hugo

Confidence 051117
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
06. november 2017 20:25

Steen Juul var hyret som gæstekusk i begge gårsdagens hovedløb på Billund Trav. Især Come On Hugo imponerede Lundens mangeårige championtræner.

I søndagens Aveve Dansk Avlsløb for hingste og vallakker var Steen Juul hyret som gæstekusk bag Come On Hugo.  

Sidste års Opdrætningsløbsvinder havde optrådt ustabilt i de to foregående starter, og træner Bent Svendsen ønskede input fra sin tidligere arbejdsgiver. 

Hvad var det så for input du kunne give Bent Svendsen efter løbet? 

  - Det er jo sådan lidt faglige ting vi diskuterer. Resultatet af det kan man først se senere, og så må Bent vurdere om der var brugbart, siger Steen Juul og fortsætter: 

  - Jeg vil være glad for at kunne hjælpe med det her. Han arbejdede langt tilbage i tiden for mig, og var typen der altid stillede op, så det er dejligt at man på den her måde har mulighed for at give lidt tilbage 

Hvilket indtryk efterlod Come On Hugo? 

  - Jeg synes afgjort at der var fremgang at spore. Forud for løbet kunne han skridte på banen og var fornuftig at køre sammen med andre heste. Han virker helt klart på rette spor, og når han får en vinter mere på sig tror jeg at det løsner sig. 

  - I selve løbet gik han jo en imponerende præstation, akkurat som han også gjorde det i prøven. Det lignede på forhånd et løb i dødens, og det blev jo også sådan. Mod de her heste er det umuligt at vinde derfra, man han holdt forrygende ved og slap aldrig taget. At en hest som Captain Morgan ikke går forbi ham, efter at have fået et langt bedre løb, sætter præstationen i relief. 

  - Der er ingen tvivl om at han kapacitetsmæssigt er en hest, der også kan være med til at tegne den absolutte årgangstop i fremtiden, siger Steen Juul.

Caroline K godkendt

I Dansk Avlsløb for Hopper var Steen Juul ligeledes hyret som gæstekusk. Denne gang bag Peter Jensen-trænede Caroline K, der efter et defensivt oplæg i prøven blev prøvet i spids. 

  - Både ejere og trænere ville gerne, at jeg denne gang var lidt mere offensiv. Nu blev det en lidt for lang åbning, og det optimale for hende havde måske været et løb i ryg. 

  - Hun fik chancen og kæmpede hele vejen ind i mål, så jeg synes så afgjort at det var en godkendt præstation, afslutter Steen Juul. 

Af Claus Juncker