Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

"Hvornår kan vi starte i Dubai?"

unspecified Efesos vindercirklen
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
03. december 2017 17:49

Den fynske anpartsstald Odessa Racing, som har galopheste i træning både hos Bolette Rosenlund og Bent Olsen oplever i starten af det nye år det helt store eventyr, når staldens Efesos skal starte i Dubai, sammen med staldkammeraterne Jubilance og Queen Estoril.

"Vi har søgt om at starte Efesos dernede og har fået en invitation af The Dubai Racing Club. Det bliver utrolig spændende. De betaler transporten frem og tilbage og kravet er at den starter dernede to gange," fortæller en glad medejer Jes Henneberg søndag aften til Dansk Hestevæddeløb og fortsætter

"Hestene skal flyves til Dubai medio december, med henblik på start i januar eller februar måned. Træner Tine Hansen følger med hestene derned, som hun har prøvet før og vores træner Bent Olsen følger efter i januar, sammen med os ejere," udtaler Henneberg.

DSC_4558 EfesosEfesos vandt fem flotte sejre i 2017 blandt anden en overlegen sejr i Fyensløbet 2017  Foto: Gorm Racing

De tre heste Bent Olsen-trænede heste som skal deltage i Dubai World Cup Carnival 2018 har fået en såkald ERA Rating fra Dubai:

Efesos  98 i ERA Rating på distancerne 1800-2400 meter  Ejer: Odessa Racing

Jubilance 97 i ERA Rating på distancerne 1600-2400 meter Ejer: Lone Kaj-Nielsen

Queen Estoril 80 i ERA Rating på distancerne 1200-1600 meter. Ejer: Kjeldsbjerggaard Aps

unspecified Jubilance9-årige Jubilance som vandt bla. Dansk Jockey Club Cup(L) og indløb over en halv million kroner i 2017, bliver spændende at følge i Dubai  Foto: Burt Seeger

Dubai World Cup Carnival 2018 afsluttes som altid den 31.marts med verdens næsthøjest doterede hestevæddeløb Dubai World Cup (Gr 1) på 2000 meter, om en samlet præmiesum på 10 mill. US dollar.

Royal Expermient-sønnen Efesos havde en forrygende 2017 sæson med fem sejre i ti starter. Det blev til en indtjening på mere end 400.000 kroner og de største sejre kom i Breeders Trophy Stayer på Bro Park og på ejernes hjemmebane på Fyn i "Fyensløbet".

"Der er en lidt sjov historie bag det hele. Da Jens Bøg Madsen kom med i Efesos, som var hans første galophest, som 2-åring, da udbrød han med et glimt i øjet "hvornår skal vi starte i Dubai. Det er sjovt nok lykkedes her to år senere," slutter Jes Henneberg af.

Odessa Racing holder "barnedåb" mandag på Fyens Væddeløbsbane, når anpartsstaldens tre åringer navngives i paddocken. Der er en halvbror til ovennævnte Efesos, der er en halvbror til Madame Esprit (vinder af 11 løb og ca. 1,1 mill. kroner og en halvbror til den gode 2-åring Bijou.

Efesos Breeders Trophy Stayer Bro Park 22917 (1)Efesos vinder her Breeders Trophy Stayer på Bro Park

Af Henrik Brendholdt