Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Travtræner Michael LønborgFoto: KM Foto

Dino tilbage hos Lønborg

Lønborg, Michael
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. november 2017 10:00

En kær “ven” har fundet hjem igen, når 5-årige Dino Silvåkra kom tilbage til Michael Lønborgs træningskvarter.

From Above-sønnen indledte karrieren i sommeren 2015 med to sejre i de første to sejre for Lønborg inden han gik til Sverige, hvor havren er blevet serveret af Robert Bergh, men hvorfor er det blevet sådan.

Vi spurgte Michael Lønborg om dette.

- Vi var tre ejere på ham og da jeg flyttede ”hjem” valgte de to andre at købe mig ud. Vi troede dengang, at det var en hest for de svenske årgangsløb og derfor blev den flyttet til Robert Bergh, starter Michael Lønborg.

- Siden er hesten overgået til den ene af ejerne og da han har købt sig med på såvel Celine Rush som Ceton Simoni er det blevet til, at jeg også fik Dino Silvåkra tilbage.

- Vi har nu haft kontakten hele tiden og han har spurgt mig lidt til råds selv om den har været i Sverige.

- Han har ikke kunnet tjene til sit ophold så derfor var det ligeså godt, at jeg havde den og tog den med når jeg startede i Sverige i stedet for at få de alt for store regninger derovre.

Hvor meget har du fulgt hesten?

- Nok til at vide, at den er godt gående, men også til at vide, at han har lidt problemer med travet og det er et problem der fortsat eksisterer.

- Første gang jeg stiftede bekendtskab med problemet var i derbyweekenden for et par år siden, hvor han var toer til Amazing Dynamite og jeg ved der har været arbejdet på flere fronter med problemet siden, men man er vel aldrig rigtig kommet til bunds med det.

- Der er fortsat noget at arbejde med og det bliver ikke noget med bare at melde og vinde løb. Der skal arbejdes, men jeg har selvfølgelig mine ideer om hvad problemet kan være.

Hvordan ser stalden ud for dagen?

- Det hele kører godt og vi har nogle fine ungheste, som jo er dem der skal bygge stalden op. Dem er jeg absolut tilfreds med.

- Derudover har vi nogle fornuftige startheste. Der er ingen deciderede årgangsheste lige nu, men jeg håber på, at vi kan lave nogen, der kommer nedefra til årgangsheste.

- Jeg synes jeg har fine heste og kan absolut ikke klage på det område.

- Nu skal jeg bare levere et ordentligt trænerarbejde med det materiale og de hesteejere jeg har. Det er helt op til mig selv, slutter Michael Lønborg

Af Dennis Stenbæk