Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Stand And Deliver og Birger JørgensenFoto: Ole Hindby

Derbyvinder ramt af sygdom

Stand And Deliver
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
30. november 2017 21:15

Den tidligere derbyvinder Stand And Deliver har været ramt af sygdom. Nu håber træner Peter Rudbeck at han er tilbage på toppen og bringer ham til start i søndagens Travligaen, liga 1-finale på Charlottenlund Travbane. 

  - Han har haft bronchitis de seneste to starter, og jeg har haft overordentligt svært ved at få det ud af kroppen på ham. Det snød mig lidt her i forbindelse med sidste start, hvor jeg egentlig havde fået grønt lys af dyrlægen til at starte, indleder Peter Rudbeck. 

  - Jeg tror at hans problemer hænger sammen med hans ekstreme aktivitet i folden. Han er hyper aktiv, og den skiften mellem at han løber sig varm for derefter at blive nedkølet, er nok en del af forklaringen. 

  - Det sad stadig i ham da vi tjekkede forrige mandag, men han er siden behandlet op, og vi håber det er ude af kroppen når vi fredag morgen tjekker op igen. 

I søndagens finale er der i højeste grad brug for at være helt på toppen. Blandt modstanderne er Flemming Jensens tilbagevendte sejrsmaskine Slide So Easy. 

  - Han har stået lidt over i træningen i en uges tid, men i og med at han er så aktiv bør det ikke betyde det store. Det handler mere om hvorvidt han er i orden. Jeg har fået trænet de intervaller jeg gerne ville, så han kommer velforberedt uden at være i topform. 

  - Min tanke er at taktikken må være at få en ryg at gå på. Jeg frygter lidt at et løb i spids vil betyde at han går for hårdt derudaf i forhold til at distancen er 2.000 meter. De oplæg tåler de ikke for tit, og jeg vil gerne gemme dem til han skal ud på sprint. 

  - Som Slide So Easy har gået de sidste par starter, og med tanke på at vores kommer efter sygdom, tror jeg ikke at det er realistisk at slå den. En andenplads vil være fint, lyder analysen fra Peter Rudbeck. 

På alle måder en herlig hest

Stand And Deliver har siden fireårssæsonen, der bød på en derbysejr og over en million kroner indkørt, fortsat med at levere på et usædvanligt stabilt niveau. De efterfølgende fire sæsoner har budt på indtjeninger på mellem knap 200.000 kr. og godt 350.000 kr. Man mærker også på Peter Rudbeck at Stand And Deliver betyder noget særligt for ham. 

  - Jeg synes han gør det forrygende år efter år, og der er intet negativt at udsætte på ham. I denne sæson er der kun tre starter hvor han ikke har leveret på sit vanlige niveau, og alle tre gange har han været nedsat af halsproblemer. 

  - Han er på alle måder en herlig hest - både i løbssammenhæng og i hverdagen, siger Peter Rudbeck, der ikke nærer forhåbninger om at udvikle en masse yderligere på Kadabra-hingsten. 

  - Hvis han bare kan holde sit niveau et par år mere, så er jeg lykkelig. Det handler mest om at undgå at starte ham når han ikke er på toppen. Det kan hurtigt tage psyken lidt fra dem. 

Ingen snak med Peter Rudbeck uden at runde dansk travsports største talent - Dontpaytheferryman. 

  - Han fik lov til at puste lidt ud efter seneste start,og siden har han motionstrænet to-tre gange i ugen. 

  - Nu lader vi op til en ny sæson med planlagt sæsondebut i Pay Dirts Mindeløb, afslutter Peter Rudbeck.

Baneprogrammet til Lunden kan downloades HER

Træner-/kuskekommentarer findes HER

Læs også:

Champ kan blive champ

Bedste 3-åring?

Kan det bære hele vejen 

Af Claus Juncker