Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Byebyeandover vinder for Morten Friis i SkiveFoto: Flemming Andersen

Byebyeandover dagens oplevelse i Skive

BYEBYEANDOVER 021217
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
01. december 2017 17:25

Der blev vist fin sport på Skive Trav denne første dag i julemåneden, og en af de heste, der imponerede mest, var Andover Andover-sønnen Byebyeandover, som gav Morten Friis en vigtig sejr i championatskampen.

I princippet var der tale om en "walkover" for Byebyeandover (arkivfoto med Kasper Foget), for alting løste sig perfekt for hesten, som virkelig tager sig godt ud på en travbane. Og den kan også flytte stængerne. Efter en åbning i 1.14-fart, så slap Jeppe Juel beredvilligt spidsen fra sig med Logical Nora.

Kilometeren blev afviklet i langsomme 19,4 og så begyndte man at ane, hvordan det skulle gå. Og Morten Friis øgede da også bare farten stille og roligt, og konkurrenterne kunne ikke følge. Danskhv.dk bemærkede dog en suveræn afslutning langt ude i banen af Axe Brogård med Bent Svendsen.

Vindertiden blev 1.16,9a/2060m og Morten Friis var da også stortilpas, da reporter Palle Vennekilde fangede ham efter løbet.

- Det er en tophest den her, og forbedrer sig yderligere til næste år, så det bliver spændende, sagde Morten Friis om Byebyeandover, som i øvrigt ejes af "Mor Friis", Gerda.

Superstyring af Kenneth Andersen

Første afdeling af V5 gav sejr til Athene P P, som efter flot styring af Kenneth Andersen, gik frem til sikker sejr i opløbet. Fra start var det ellers Beat The Beast og Cypercatch, der krydsede klinger, og sidstnævnte ramte spidsen efter 500m i 1.15-tempo.

Ole Bender kom frem udvendigt med Cicero Cæsar, men den kunne ikke gøre tingene færdigt, og så blev der plads til angreb for Athene P P, som havde haft positionen tredje par indvendigt undervejs. Bag denne blev der også plads til Charming Boom Bay med Morten Friis. Cybercatch holdt fint hjem til tredjeplads for Birger Jørgensen.

Med sejren til Kenneth Andersen er Aalborg-jockeyen nu kun én sejr bagved Kasper Foget i kampen om jockeychampionatet i Skive, 7-6 er stillingen. Vindertiden for Athene P P blev 1.17,3a/2060m.

Bette Nock var "stor nok" i dag

I 4. løb blev vi vidner til et comeback af de større, for efter to gaffelbåndsskader, så var Bette Nock tilbage i fin figur for Jeppe Rask, og efter et løb i fjerde par udvendigt undervejs. Rundt sidste sving lignede det faktisk, at Rask var lidt irriteret på, at Kenneth Andersen gik med ud i angreb, men der findes heldigvis flere spor at fylde på i, og den lenglemmede træner sad helt stille opløbet ned, hvor Bette Nock speedede forbi alle, og vandt ganske let.

Vindertiden blev 1.16,3a/2060m. Undervejs var favoritten Can Tab førende, og da Cantab Hall-sønnen havde fået lov til at bestemme alting undervejs, så forventede man måske nok, at den ville sejle fra sejlet ind på lige bane. Det skete ikke, og træner Knud Mønster må hjem og have favoritten tjekket, for noget var ikke, som det skulle være.

Vigan H S var anden og Stald Rasks anden deltager i løbet, Brilliant Star med Allan Elkjær Svane, blev tredje efter at have taget spids i løbet, og derefter sluppet til Can Tab.

Listas Manboy vandt så let som storken snappede en frø

Favoritten Speed A Bærs galopperede direkte fra start, og så var spidsen til salg for småpenge. Det blev Kenneth Andersen, der snuppede den med Staro Harley, men han slap uden sværdslag til Knud Mønster, da Skive-banens mangedobbelte trænerchampion kom frem med Listas Manboy, som så godt ud på dagen.

15,7/500m og 17,1/1000m var mellemtiderne, og rundt sidste sving sagde Mønster bare "farvel og tak" til konkurrenterne, og ned gennem opløbet var der kun én hest, nemlig Listas Manboy. Vindertiden var 1.15,4a/2060.

Ole Bender gav comeback efter godt tre måneders løbspause til Troja Cæsar, som gik godt på andenpladsen, og nok skal få en god vinterturné.

Knud Mønster havde tidligere på dagen vundet eftermiddagens 1. løb med Stormbringer, og blev således dagsbedst blandt kuskene på dagen.

Dramatik i V5-finalen

René Kjær tog spids i V5-finalen 6. løb med Theodora Garbo, og afviklede 500m i 11-fart og 1000m i 12-fart. Ind på opløbet var den stadig klart førende, men slog så på pasgang og galop midt på opløbet, og det var muligvis sejren, der røg dér.

- Hun har det lidt med at falde ud af stilen til sidst. Set i bakspejlet skulle jeg nok have trukket det norske, så jeg havde mere kontakt med hende. Skideærgerligt, sagde en ærlig og ærgerlig René Kjær til banereporter Palle Vennekilde umiddelbart efter løbet.

Sejrede gjorde i stedet Bastian Lendalund efter fin styring af Jan Dahlgaard, som har overtaget træningen af Sten & Dorte Iversens hest igen. Han har jo haft den tidligere i karrieren også, og Sten Iversens bror Per Iversen hjælper jo til hos Jan Dahlgaard, og det er ham, der har ansvaret for Bastian Lendalund.

- Jeg fandt ryggen på Marc Bæk Nielsen med Gentleman, så det kunne jo ikke være bedre. Der var fart på undervejs, og Bastian skal bare starte på, idet han er i topform. Jeg kunne måske godt tænke mig at prøve ham i Norge eller Sverige, hvor der er flere penge at køre om, men manageringen står Per og Sten Iversen for, sagde Jan Dahlgaard, mens han kørte æresrunde på en råkold eftermiddag på Skive Trav.

Vindertiden på Bastian Lendalund blev 1.13,3a/1600m, hvilket er en rekordforbedring på godt to sekunder. Anden blev outsideren Ronaldo De Hess efter en flot præstation, og Gentleman får også godkendt på tredjepladsen efter et løb i dødens hele vejen.

Fra løbsdagen bemærkede vi i øvrigt at:

- Bridgespil DK endelig fik en fortjent sejr. Den kom i montéløbet, hvor Maria Dueholm Svendsens hest havde bedst fart af alle i opløbet. Far Bent Svendsen står som træner af hesten, som står til salg på Travet.dk til 25.000 kr.

 

Af Jesper Elbæk