Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Thomas BondeFoto: Ole Hindby

Bondemanden går mod strømmen (Opdateret)

Bonde, Thomas
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
09. november 2017 10:00

Flere af hans kolleger har varslet slut på trænergerningen og selv er Thomas Bonde også en af de A-trænere, der har job ved siden af arbejdet med at træne heste.

- Næh, det har jeg faktisk sagt op, indleder Thomas Bonde, der ellers intet negativt havde at sige om sin arbejdsgiver Brøruphus Efterskole, hvor han var ansat på 20 timer ugentligt.

- Pludselig har jeg jo mange heste at arbejde med og det er jo ganske vist ingen guldgrube, men det er jo det jeg/vi har lyst til og så har vi altså valgt at bruge vores tid på det inden jeg bliver for gammel i stedet for at gøre det samme som Peter og Henrik.

- Jeg havde jo 20 timer ugentligt fast på skolen, men det ville de have skulle være fast onsdag, torsdag og fredag, hvilket jo ikke kunne gå for det er jo der, hvor der er løb her i landet så vi aftalte, at jeg stoppede der.

- Jeg synes faktisk det er tragisk, at det ikke kan gå bedre rundt for trænerne og nogen skulle måske begynde at kigge lidt op i luften i stedet for bare hen over skrivebordet for ellers bliver Peter og Henrik ikke de sidste.

- Jeg er jo faktisk den eneste, der træner heste på JVB. Førhen kiggede man både til højre og venstre for at undgå at køre ind i nogen, men nu kan man bare kigge ind i r.... på den hest man kører for man er helt alene.

Kunne selv være stoppet

Faktisk var det ikke langt fra, at Thomas Bonde selv havde været en af de trænere, der var stoppet allerede for små 3 år siden.

- Havde jeg ikke fået tilbud om at komme til Stald Suset (Jesper Torp og Helle Tholstrup) dengang så havde jeg heller ikke stadig været træner i dag.

- De satser virkelig hårdt og får 3 føl hvert år. For øjeblikket har de 4 heste vi træner på, et føl og 3 følhopper så lige i øjeblikket er det 8, men "lige om lidt" 11.

- Derudover har de også købt en følhoppe i USA, som er drægtig ved Muscle Hill og når tiden kommer skal hun ifoles Chapter Seven så det er virkelige spændende blod at få lov at arbejde med.

Hvordan kom dette samarbejde i stand?

- Helle har været "hemmelig fan" af mig i flere år og lavet scrapbøger og alt muligt uden jeg vidste det så jeg blev spurgt om det var noget for mig og det var det selvfølgelig.

- Det startede med Oktan, som var tvær og ikke rigtig ville, men jeg fandt ud af, at den havde hofteproblemer og fik den behandlet. Det var deres første føl og var lidt speciel for dem.

Rubin

Rubin ved en af sine sejre - Foto: Ole Hindby

- Samtidig havde de også Rubin som efter 3 sejre i 11 forsøg hos Birger Jørgensen løb ind i problemer og jeg blev tilbudt den.

- Jeg kunne se, at den havde ondt og fik den behandlet så den nåede at tjene 80.000 kr. inden den igen fik problemer og jeg anbefalede at stoppe med den.

Ikke mange gæsteture

Thomas Bonde er ikke imponeret af arbejdet, der bliver lavet i Sportssekretariatet.

- Jeg synes de glemmer bredden på de lokale baner, der trækker læsset til daglig. I deres øjne er der kun 5-6 kuske, der duer og jeg har faktisk været ude for at få "stjålet" en køretur, hvor en af "de store"/sportssekretariatet skulle bruge en køretur for at komme. Det kom så til at koste mig en køretur med en af mine faste.

- Flere løbsheste ville jo også være rigtig dejligt, men ellers går det godt for mig personligt og midt i januar trækker jeg stikket ud og tager 14 dage til Zanzibar. Heldigvis er Helle der til at passe hestene, slutter Thomas Bonde.

"Kan ikke umiddelbart genkende kritikken"

Forelagt kritikken fra Thomas Bonde siger Dansk Hestevæddeløbs konstituerede sportchef Uwe Bredahl

- Jeg kan ikke umiddelbart genkende kritikken fra Thomas Bonde. Vi gør i Sport & Udvikling netop meget ud af ikke at gøre forskel på folk, og hvis Thomas Bonde har oplevet, at han er blevet forfordelt til fordel for en anden kusk, er det selvfølgelig yderst beklageligt.

Jeg har faktisk netop haft Thomas Bonde i røret, og vi har haft en god dialog omkring de nævnte kritikpunkter slutter Uwe Bredahl

Af Dennis Stenbæk