Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Starten er gået til galopløb på Jydsk Væddeløbsbane

Jydsk Væddeløbsbane får ny startboks

Startboks
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
19. maj 2017 9:00

Takket være en donation på 670.000 kroner fra Købmand Herman Sallings Fond kan Jydsk Væddeløbsbane i år anskaffe en ny startboks til galopløbene.

»Med donationen vil Jydsk Væddeløbsbane få mulighed for, at udskifte vores forældede og nedslidte galopstartboks. Den nye startboks med et elektrisk startsystem vil give maksimal startsikkerhed og samtidig give en forbedret sikkerhed for hestene, rytterne og banepersonalet,« siger Jydsk Væddeløbsbanes bestyrelsesformand, Paul Bjerring.

Det er en kende poppet at betegne investeringen som “en ny start” for århusiansk galopsport, men noget er der om snakken.

»Det har været et stort ønske fra galopsporten. Gennem de senere år har vi haft udfordringer med den bestående startboks. Den er af ældre dato og efterhånden meget slidt, så vi har overvejet, om vi skulle ofre 100.000 kroner på renovering af den bestående startboks, og om vi så fik en løsning som var brugbar,« siger Paul Bjerring og tilføjer:

»Derfor er det dejligt, at vi takket være velvilje fra Salling-fonden kan tilsikre, at startmateriellet bliver bedst muligt. Set i lyset af den udvikling, som sporten forhåbentlig skal til at gennemgå, er det vigtigt at de sportslige faciliteter optimeres.«

På pension efter 40 år

Hvor gammel den hidtidige startboks er, har det ikke været muligt at fastslå. Blot at den er fra slutningen af 1970’erne og dermed har cirka 40 år på bagen.

En ny startboks anslås at koste mellem en halv og trekvart million kroner.

»Der er flere engelske, franske og australske producenter. Vi skal ud at researche markedet og har et par fabrikater at kigge på. Leveringen sker sandsynligvis til efteråret,« siger Paul Bjerring.

Af Niels Jørgensen