Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Pauli Andersen.Foto: US Photo.

Har Pauli en ny 2-års stjerne på vej?

Andersen, Pauli_US
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
18. maj 2017 22:30

Pauli Andersen har igennem mange år været kendt for at lave tidlige heste, der er med til at sætte sit præg på 2-års løbene. Den tendens kan meget vel fortsætte i år, hvor han har flere store talenter i stalden.

Han har fem 2-åringer at arbejde med og betegner dem alle som fine individer, der træner godt og er langt fremme, men især en af dem fremhæver han som noget ud over det sædvanlige. Der er tale om en hest der arbejdes med hjemme hos ejerne, men som kommer fast ind til hurtigarbejder.

 - Diamant Østervang ser ud til at være noget helt ekstraordinært. Det er en af de bedste 2-års jeg nogensinde har kørt. Den render 1.20 en kilometer i langvogn uden besvær.

 - Som type er det en meget kompakt hest, der har let ved det hele, har lyst til jobbet og et godt temperament. Det har i øvrigt været kendetegnende for alle de tre Wishing Stone afkom jeg har arbejdet med.

 - Hvis der ikke sker noget uforudset, starter den i det første 2-årsløb.

Pauli Andersen har yderligere fire 2-åringer, der alle er yderst tiltalende. De træner efter 1.24 en kilometer, uden at det er bunden på dem.

Der trænes på hestenes præmisser

Ifølge Pauli Andersen er der ikke nogen hemmelig opskrift, på det at lave 2-års heste.

 - Jeg har det princip, at man ikke skal gemme hestene bare for at gøre det. Hvis de er tidligt udviklet, skal det også udnyttes i løbssammenhæng.

 - Derudover bliver der arbejdet meget med dyrene. De bliver kørt fem gange om ugen og får masser af kilometer i benene. De mange træningspas giver dem den nødvendige rutine.

 - Man kan ikke tvinge farten igennem. Forudsætningen er at hestene er klar i kroppen og at de har fået det nødvendige arbejde. Hestene skal løbe af lyst og ikke pines frem, afslutter Pauli Andersen.

Af Claus Juncker