Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Marc Bæk Nielsen tog trænereksamen i 2016Foto: Ole Hindby

Spændende hold fra Marc Bæk Nielsen

Mark Baek Nielsen 1 20160731 1415572880
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
19. juni 2017 7:00

Skive Trav har i aften fornøjelsen af, at kunne byde velkommen til mandagstrav med elleve velbesatte løb på programmet. En af de trænere der på forhånd ser ud til at kunne sætte sig præg på løbene, er Marc Bæk Nielsen, der trods sine kun knap ni måneder som selvstændig træner allerede har gjort sig bemærket med flotte resultater.

Det er imponerende cifre Racing Arena Aalborg træneren kan henvise til. Siden hans start som træner den 1. oktober i fjor har han totalt gjort 92 starter, hvilket har resulteret i 27 sejre, svarende til en sejrsprocent på over 29.

I aften bringer Marc Bæk Nielsen fire heste til start og tre af dem kommer med friske sejre i bagagen. Kun Swingfly som han starter i dagens indledende opgør, har drillet træneren og står uden sejr i tre starter i hans regi.

  - Det er en fin og brugbar hest, der har trænet godt. Han er en type, der er bedst hvis han sidder med fremme, men her fra spor otte bag bilen kan han ikke udnytte sin starthurtighed. Med et bedre spor havde jeg troet på en top tre chance. Herfra søger han en præmie, fortæller Marc Bæk Nielsen.

Sent udviklet talent

I femte løb seler stalden velafstammede Thai Highway ud. En hest der som halvbror til Thai Navigator (10 sejre i 24 starter, indtjent knap 1,1 mio. kr.) er omgærdet af store forventninger.

Thai Highway020617

Thai Highway leverede en imponerende præstation, da den senest sejrede på Fyens Væddeløbsbane efter en tung rejse. Foto: Gorm Johansen.

  - Første start blev helt forkert for ham og han var tilmed lukket i halsen ved den lejlighed.

  - Senest gik han udvendigt på den førende de sidste 1.200 meter og alligevel vandt han let.

  - Han er sent udviklet og har ikke endnu ikke forståelsen af hvad væddeløb drejer sig om, men det skal nu nok komme med starterne. På sigt bliver han en rigtig god hest og jeg har troen på at han enten sidst på året, eller i hvert fald til næste år kan gøre sig gældende i de norske årgangsløb.

  - Jeg har en forventning om at han skal løbe med helt frem i aften, men jeg har stor respekt for Casino Gardenia, som jeg selv var ude imod senest. Jeg tror at den kan blive svær at slå, men hvis min får det rigtige løb kan vi give den kamp, lyder det fra Marc Bæk Nielsen, der forudsiger et offensivt oplæg:

  - Jeg prøvede ham lidt af i prøvestarten i forbindelse med forrige start i Aalborg, hvor han virkede hurtig, så vi prøver at køre med fra start. Kommer jeg til spids, forventer jeg at køre der og han skal være en god vinderchance.

To emner til de danske årgangsløb

I løbet efter starter han sin egen Celtic, der har indledt karrieren på bedste vis. I aften kommer hun dog på en svær opgave fra tyve meters tillæg, i et felt der indeholder flere rigtigt fine travere.

  - Hun har gjort alt rigtigt hidtil og kunne vel også have vundet debuten, hvis jeg havde troet lidt mere på det. Hun har gået tre kanonløb og jeg har ikke haft fornemmelsen af, at hun har været træt endnu.

  - Det er fint at hun denne gang har en opgave fra tillæg, så hun er garanteret et rygløb. Løbet her er et skridt på vejen mod Grand Prix prøverne og der er rigtigt fine treåringer med. Jeg tror ikke på at hun vinder løbet, men hun skal være en triochance, fortæller Marc Bæk Nielsen.

Den sidste hest Marc Bæk Nielsen seler ud denne mandag aften er talentfulde Captain Morgan, der for første gang skal prøve kræfter med mere rutinerede modstandere i et åbent treårsløb. Ligesom det var tilfældet ved sidste start, er det Steen Juul der sidder i sulkyen.

CaptainMorgan_230417

Muskelbundtet Captain Morgan som han så ud da han vandt sin debut i april måned for Marc Bæk Nielsen. I aften er det Steen Juul der får fornøjelsen af at sidde bag den veludseende treåring. Foto: Jørgen Bak Rasmussen

- Jeg har et håb om at Steen kommer til at køre den i alle årgangsløbene i år. Der er større respekt når Steen sætter sig op end når jeg gør - så enkelt er det. Jeg skal have maksimalt ud af mine heste og så er det ikke afgørende for mig hvem der kører den, lyder det afklaret fra den unge træner, der sætter lidt flere ord på Captain Morgan.

  - Han har udviklet sig i en positiv retning og får bedre og bedre forståelse for et at løbe væddeløb. Han er en fantastisk hest, som jeg har store forventninger til.

  - Jeg ser frem til at se hvordan han klarer det mod mere rutinerede modstandere denne gang, men jeg tror på at han har klassen til at kunne vinde et løb som dette.

  - Det er Steen der fuldstændigt styrer taktikken. Han ved alt om, hvordan den skal køres for at matche den bedst muligt mod de kommende opgaver.

Baneprogrammet til aftenens løb på Skive Trav kan hentes her.

Træner-/kuskekommentarer finder du her.

Af Claus Juncker