Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
CD med sin træner Kaj JensenFoto: Ole Hindby

En vellykket generalprøve

CD Kajjensen010717
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
17. juli 2017 11:15

Hjemmebanehåbet CD måtte bruges en del over de første 700 meter inden føringen var i hus i søndagens Treårs Hoppeprøve. Samlet styrkede hoppen sit favoritskab i grand prixet.

»Det var lidt en generalprøve. Hesten beviste klart at den matcher de bedste. Hun kom til at bestille lidt for at komme frem til spids og siden fik hun lov til at styre løbet. Op gennem opløbet kørte han vel egentlig ikke rigtigt med hesten.«

Kaj Jensen spandt forståeligt nok som en kat da sidste års vinder af Jydsk 2-årings Grand Prix, CD, på bedste vis løste billet til en valgfri udgangsposition i Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix.

»Vi havde øvet hesten i at gå med vatudtræk, men det undlod Birger at trække, så vi har en polet sparet til om 14 dage. CD har altid haft fast ørehætte på. Nu gik den med vatudtræk. Det har vi prøvet at trække i arbejde og det virker helt fornuftigt,« tilføjer Kaj Jensen.

Han konkluderer at vinden blæser den rigtige vej for Great Challenger-datteren, der med søndagens sejr rundede en karriereindtjening på 300.000 kroner efter 11 starter.

Er der noget der kan/skal forbedres?

»Jeg har ikke nogen ideer om noget vi skal lave anderledes. Træningen og det hele fortsætter ligesom hidtil. Hesten skal bare udvikle sig hele tiden. Helt fra første start i år har planen blot været at øve den i de forskellige ting og det ser ud til at lykkes bedre og bedre.«

Er hesten sat op i træningsmængde?

»Vi træner lidt længere i intervallerne nu end vi gjorde sidste år, men det er ikke en hest som går en masse hurtigarbejder. Endnu har den ikke prøvet at gå for fuldt i arbejde. Vi hygger os med at køre nogle lange ture i skoven, og nu da hesten har startet søndag så svømmer den mandag. Det gjorde den også i torsdags efter at den havde gået hurtigt om onsdagen,« forklarer Kaj Jensen.

Hvad er hestens primære forcer?

»Den er let på benene og kan accellerere, og den største fordel er nok, at CD og Birger passer rigtig godt sammen.«

CD160717 1000CD og Birger Jørgensen på vej mod mål i søndagens Treårs Hoppeprøve. Foto: Ole Hindby

Kan vinde derbyet

CD er foreløbig stjernen i anpartsprojektet Stald Challenger 2016, der involverer cirka 40 personer fordelt på 30 anparter. Anpartsstalden omfatter i alt seks heste.

Foruden CD handler det om Chio Gilbak (anden i går), Ce Hindø (starter onsdag i Skive), Catrin D (godkendt i Billund i forrige uge), Celine Hastrup og C Nu Gilbak.

»Sidstnævnte har galopperet nogle gange i prøveløb. Den er hurtig nok, men bare lidt hvalpet endnu,« kommenterer Kaj Jensen.

Alene med tanke på CD’s succes så vil træneren næppe høre mange knubbede ord når der 6. august afholdes generalforsamling i anpartsstalden - eller rettere staldene idet der er flere gengangere i ejerkredsen mellem Stald Challenger 2016 og anpartsprojektet Stald Linie 3, som omfatter tre toåringer og tæller i alt 40 anparter. Altså et billigere anpartsprojekt at være med i. Mens Stald Challenger 2016 er fuldtegnet så er der ifølge Kaj Jensen stadig 10 ledige anparter i Linie 3.

»De to af hestene Desavi D og Daddy Loves You har været i babyløb og den ene er klar til prøveløb. Den som jeg tror allermest på, Dream Hastrup, er lillebror til Patricia Hastrup (1,8 mio. kr., red.). Det er en rigtig hest, og hvis jeg skal prøve at vinde derby så kan det godt være med den,« slutter en altid optimistisk Kaj Jensen.

Af Niels Jørgensen