Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Captain Morgan sejrer sikkert i TreårsprøvenFoto: Ole Hindby

Captain Morgan var rigtig fin

Captainmorgan160717 1000
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
17. juli 2017 9:10

En eventuel grand prix-sejr til Captain Morgan kan blive den foreløbige kulmination på et vellykket samarbejde mellem Marc Bæk Nielsen og den norske hesteejer Camel Benkheira.

Smilet var ekstra bredt på Marc Bæk Nielsens læber efter Captain Morgans lette sejr i en af søndagens Treårsprøver på Jydsk Væddeløbsbane.

»Det var rigtig, rigtig fint. Steen var i hvert fald meget tilpas med hesten. Han sagde, at det gik betydeligt bedre med at finde rundt på banen end senest, hvilket er meget positivt,« siger Marc Bæk Nielsen og varsler ikke ændringer i forberedelserne til Jydsk 3-årings Grand Prix.

»Captain Morgan skal bare træne stille og roligt hjemme. Jeg havde gjort ham klar til Treårsprøven, og jeg tror ikke på, at man skal kunne tune hesten en masse ekstra på de 14 dage. Hesten er hvor den skal være. Samtidig tror jeg han går frem med løbet. Han har ikke startet så mange gange, så jeg tror, at han bare bliver bedre og bedre des flere gange han starter.«

Hvilket spor skal hesten have i finalen?

»Det bestemmer Steen. Han har sagt at han gerne vil køre hesten i finalen.«

Du har flere gange tilkendegivet, at du har meget høje tanker om denne hest. Hvor optimistisk tør du være?

»Jeg har høje tanker om Captain Morgan, men der er også gode heste imod. Jeg synes at Cipollini gik et rigtig godt løb i prøven. Come On Hugo gik også godt, og det samme gjorde Cointreau, men jeg føler stadig, at jeg har en af de bedre heste,« konkluderer Marc Bæk Nielsen.

Marc Bæk Nielsen 3årsHpGP2016Marc Bæk Nielsen har fået en forrygende start som selvstændig. Som en af sine sidste gerninger i Peter Jensen-regi vandt han i fjor Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix. Måske bliver det til trænersejr i Jydsk 3-årings Grand Prix med Captain Morgan. Foto: Ole Hindby

Ejeren er glad

Captain Morgan ejes af nordmanden Camel Benkheira, som ikke så underligt er glad for det han ser.

»Han er tilpas med Captain Morgen. Den har næsten ikke gjort noget forkert i år, så han er rigtig glad for hesten. Jeg er i kontakt med ejeren næsten flere gange dagligt, « siger Marc Bæk Nielsen, der for sin del også har al mulig grund til at være glad for hesteejerens tillid.

Camel Benkheira har en hest i Frankrig og en hos norske Sigbjørn Kolnes. De øvrige fire er nu samlet hos Marc Bæk Nielsen.

Hvorfor er I blevet et godt match, ejeren og dig?

»Det ved jeg ikke. Jeg fik i sin tid Cash Converter og da sagde han, at det ikke var noget særligt, men at jeg måtte prøve at se, hvad jeg kunne få ud af den. Det er blevet nogenlunde med den (fem sejre i 15 starter og 125.000 kroner indløbet, red.) og så har han bare sendt nogle flere ned,« fortæller Marc Bæk Nielsen beskedent.

Foruden Cash Converter og Captain Morgan har ejeren Good’s Of Norway (to sejre og en andenplads i tre starter) hos Marc Bæk. Senest ankomne er Zelov, en treårig Love You-søn, der har to sejre og en andenplads i tre starter i Norge inden den gik til Danmark. Her var hesten tiltænkt start i Aalborg for fjorten dage siden, men den måtte slettes for en infektion.

»Zelov skal starte om 14 dage. Planen er at den skal have to løb i Danmark, hvorefter den skal op i Kriteriumsprøverne i Norge. Det virker til at være en rigtig fin hest. Ejeren siger, at den er lige så god som Captain Morgan, men det må vi se. Det synes jeg er svært at forestille sig,« siger Marc Bæk Nielsen med et glimt i øjet.

Dermed er vi tilbage ved udgangspunktet, Captain Morgan. Hvor god er den egentlig?

»Styrken ved Captain Morgan er, at han er så god til at slappe af undervejs. Han bruger ingen unødige kræfter, men hvor langt han rækker er svært at sige. Han mangler at starte nogle flere gange og at lære noget mere,« siger Marc Bæk Nielsen.

Hvem vinder grand prixet?

»Det vil jeg håbe at Captain Morgan gør, men der er flere gode heste med.«

Af Niels Jørgensen