Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Laura PedersenFoto: Torben Ager

Gallanominering: Laura Pedersen

Laura Pedersen 4 Juli 2017 TKA 7352
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
06. december 2017 17:00

Den store Trav- og Galopsportens Galla afvikles lørdag 20. januar 2018, og for nylig offentliggjorde Dansk Hestevæddeløb navnene på de nominerede. I denne nyhed gennenmgår vi kategorien "Årets Amatørkusk".

I denne kategori er tre amatørkuske nomineret. Det er Dennis Kristiansen (Skive), Johnni Olsen (Aalborg) og Laura Pedersen (Bornholm).

Og netop Laura Pedersen er noget specielt, for hun er den første kvindelige amatørchampion nogensinde på solskinsøen. Den 23-årige amatørkusk vandt 17 sejre på Bornholm, og vandt et sikkert championat foran John Gommans og Kenn Christoffersen, begge med 14 sejre.

Sidste år var Laura Pedersen nomineret til "Årets Komet" - uden dog at vinde, idet titlen gik til Marc Bæk Nielsen. I år er hun så nomineret som "Årets Amatørkusk", og hvad tænker den unge kvindelige kusk så om dén nominering?

- Jeg tror, at alle inden for travsporten ved, hvad en nominering betyder. Det er et kæmpemæssigt skulderklap og en anerkendelse af de præsentationer, man har lavet i løbet af året.

- Denne nominering i år betyder selvfølgelig lidt mere for mig. Dels fordi det er andet år i træk med en nominering, og så synes jeg det er en fantastisk kategori at være nomineret i. Det er ubeskriveligt stort, men samtidig vil jeg også være meget ydmyg og sige, at det kun kan lade sig gøre at være oppe i toppen, fordi jeg har et godt samarbejde med nogle skønne hesteejere, der givet mig chancen bag deres heste. Så kort sagt betyder det enormt meget at være nomineret, siger Laura Pedersen med eftertryk.

Hvad tænker Laura Pedersen om fremtiden?

Væddeløbsbladets Årsrevy har tegnet et miniportræt af Laura Pedersen. En fin artikel, hvor Laura Pedersen blandt andet fortæller, at hun er færdiguddannet som ergoterapeut til januar.

Så hvad rækker ambitionerne inden for travsporten egentlig til, Laura?

- Det giver det blod på tanden, når man har været blandt toppen. Men som alle ved, så kan det hele vende i morgen. Lige som sidste år ved nomineringen, så sætter jeg mine ambitioner lavt for ikke at blive skuffet. Alt hvad der er opnået, nyder jeg i fulde drag, og kan forhåbentlig bruge alt den positive omtale og energi til at få en god sæson næste år.

- Og uanset hvad, så lærer jeg konstant. Så ser vi, hvad tiden bringer. Jeg synes det er svært at sætte nye mål, når det bare har kørt på skinner de sidste to år. Jeg har dog en stor tiltro til, at mine egne heste kommer op i et højere gear. Så måske skal min ambition være at tage et lokalt mesterskab for første gang! Jeg synes Cilisa har vist gode takter, så jeg håber, hun kan blande sig i 4-års Mesterskabet, afslutter Laura Pedersen.

To herrer nomineret sammen med Laura

De øvrige to nominerede er Johnni Olsen fra Aalborg, som har haft en kanonsæson med 14 personlige sejre, blandt andet finalen i Amatør Elite Cup på Derbydagen med Tough Macoy - og Dennis Kristiansen fra Skive, som bliver landschampion (pt. 25 sejre) blandt amatørkuskene og som i 2017 har vundet både DM og NM.


For årets kusk, årets træner, årets amatørkusk, årets amatørtræner og årets monterytter gælder det, at den nominerede skal have dansk licens – og kun resultater opnået med dansk licens tæller. Resultater opnået i Danmark vægtes, men resultater opnået i udlandet tæller også med.

 

 

Af Jesper Elbæk