Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Kim Holleufer vandt Dansk Hoppe Derby som opdrætterFoto: Burt Seeger

Galla: Årets Opdrætter (trav)

Bikini Kim Holleufer Hoppederby
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
07. december 2017 17:00

År 2017 går på hæld, og de nominerede til Trav- og Galopsportens Galla blev offentliggjort i starten af denne uge. I kategorien "Årets Opdrætter" er fem opdrættere nomineret.

De fem nominerede i kategorien "Årets Opdrætter" er Peter Rudbeck, Stutteri Kennel & Peak, Niels Jørgen Jensen, Kim Holleufer og Stutteri Ice. Herunder følger en kort opremsning af de største præstationer de nomineredes opdræt har leveret.

Peter Rudbeck: Dontpaytheferryman har vundet alt som 2-års, herunder Jydsk 2-årings Grand Prix og Dansk Opdrætningsløb, og tjente knap en halv million kroner. Bad Moon Rising har også tjent knap en halv million kroner, og var blandt de tre i såvel Jydsk 4-årings Grand Prix, Dansk Trav Derby og Grand Circle 4-års Championat. Stand And Deliver satte absolut banerekord i Skive i april med tiden 1.10,5a/1600m, den hurtigste tid overhovedet i Danmark i 2017, var anden i DM og tjente over en kvart million kroner.

Pr. dags dato (danske baner): 5 heste, 46 starter, 18 sejre, indtjening 1.276.750 kr.

Stutteri Kennel & Peak: Har vundet et utal af opdrættersejre i år. Primært via hestene Alpha Peak, Champions Peak, Peakadilly og naturligvis stjernen over dem alle Bvlgari Peak. Sidstnævnte vandt ni sejre i 15 starter, herunder Jydsk 4-årings Grand Prix og Dansk Trav Derby. Bvlgari Peak tjente knap en million kroner i 2017, og Ready Cash-sønnen bliver spændende at følge i den kommende sæson.

Pr. dags dato (danske baner): 8 heste, 56 starter, 21 sejre, indtjening 1.127.000 kr.

Bvlgari Peak, Derby (1)Bvlgari Peak efter Derbysejren sammen med sin staldmand Christian Clausen og opdrætter Peter Stenå, som er blandt de nominerede som "Årets Opdrætter". Foto: Burt Seeger

Niels Jørgen Jensen: Manden med Shadow-hestene. Har i år vundet storløb som Auktionsløb med Damien Shadow og Auktionsløb for Hopper med Dusty Shadow. Niels Jørgen Jensens Shadow-heste har vundet masser af løb, og nævnes kan Cadillac Shadow, Amos Shadow, Cool Shadow, Donttakeiteasy, A Perfect Torkdahl, Bal Bora, Cointreau m.fl.

Pr. dags dato (danske baner): 34 heste, 293 starter, 43 sejre, indtjening 810.550 kr.

Stutteri Ice: Den helt store reklamehest har været Cuba Libre Ice, som vandt såvel Dansk Trav Kriterium som Grand Circle 3-års Championat. I Kriteriet besejrede Cuba Libre Ice Peter Spenglers Confidence, mens sejren i Grand Circle blev taget foran Bent Svendsens Come On Hugo, som sidste år blev kåret som "Årets 2-åring" til gallaen.

Pr. dags dato (danske baner): 5 heste, 40 starter, 4 sejre, indtjening 497.350 kr.

Kim Holleufer: Midt på sæsonen tog en vis person ved Bikini, som efter en fjerdeplads i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix vandt såvel Dansk Trav Derby, Aalborg Hoppechampionat som Grand Circle 4-års Hoppechampionat. Ubetinget årgangens bedste hoppe.

Pr. dags dato (danske baner): 6 heste, 44 starter, 9 sejre, indtjening 674.750 kr.

"Bikini er mit bedste opdræt nogensinde"

Netop Kim Holleufer sætter vi lidt mere fokus på i denne artikel, for det er normalt en mand, man mest kender som amatørkusk bag heste som Rex Loudeac, Gazpower og Real Love. Men Kim Holleufer opdrætter også heste.

- Bikini er selvfølgelig mig bedste opdræt, og det er faktisk også mit seneste opdræt. Det var kæmpestort at stå i vindercirklen på Lunden efter sejren i Dansk Hoppe Derby, men jeg var hverken i Aalborg eller Billund, da hun vandt dér, fortæller Kim Holleufer, som også har opdrættet en spændende dansk hest, som nu løber i Norge.

Det drejer sig om Wildernessexplorer, som efter tre sejre, en andenplads og en tredjeplads i fem starter, blev solgt til Norge. Og Holleufer har faktisk selv et bud på, hvorfor han opdrætter gode heste.

Bikini 20170813 Opl Fo LJBikini har været overlegen i år blandt de 4-årige danske hopper. Her vinder hun sikkert sin Hoppe Derbyprøve foran Bella Højgård (t.v. med Morten Friis). Foto: Lasse Jespersen

- Jeg har faktisk ikke opdrættet ret mange heste. Jorden ude hos mig er temmelig lerholdigt, så i vinterhalvåret er det mudret og pløret. Det er min teori, at hestene har gavn af at sjoske rundt i mudderet, fordi de bygger mange muskler på.

- Jeg får to føl i 2018. Det ene efter Great Challenger på She Loves You (Love You) og det andet på Made In Hoff (Gidde Palema), som er kommet hjem fra Malta. Så det bliver spændende, men inden vi ringer af, så vil jeg gerne nå at give HELE æren for Bikinis resultater til Team Jeppe Juel, som har gjort det aldeles fremragende, afslutter Kim Holleufer.

For årets opdrætter gælder det, at kun resultater opnået af danskopdrættede heste tæller med. Resultater opnået af hesten i Danmark vægtes, men resultater opnået i udlandet tæller også med. For opdrætteren gælder det endvidere, at personen såvel kan være dansk som udenlandsk statsborger og/eller være bosat i udlandet. 

 

Af Jesper Elbæk