Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Galla: Årets amatørtræner (galop)

Galla Sarah Langholm Hornstrup
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
07. december 2017 11:02

Profilerne indenfor trav og galopsporten i Danmark bliver hædret ved Hestesportens Galla, som afvikles lørdag den 20. januar 2018. De kommende uger gennemgår vi de nominerede.

Årets amatørtræner (galop):

Sarah Langholm Hornstrup:

10 starter (2-2-1) 150.650 kroner

Med sejren i Mowerinaløbet 2017 på Klampenborg Galopbane, med sin egen Intensity, så oplevede den fynske amatørtræner Sarah Langholm Hornstrup i maj måned en kæmpe klasssisk triumf. Mingun-datteren førte samtlige 1600 meter for Jan Erik Neuroth og sikrede fynboen førstepræmien på de 100.000 kroner. En kæmpe triumf for Sarah i kamp med professionelle trænere fra hele Skandinavien. Årets anden sejr kom med Hongkong Dragon, som havde en fin efterårssæson, med flere flotte placeringer. Sarah vandt titlen som "Årets amatørtræner" i fjor og det er imponerende at hun er inde i billedet igen i år.

unspecifiedULCPHQA9 IntensityIntensity(i midten) sejrer her i Focus2 Mowerinaløb 2017  Foto: Burt Seeger

"Det har været en sæson 2017, hvor det har været meget sort/hvidt. Det er svært hvad man skal sige om den. Det startede fantastisk med Intensitys storløbssejr. Hun trådte efterfølgende forkert og nåede kun tre starter, men er klar igen. Queens Birthday blev også skadet og er nu følhoppe, mens jeg også mistede en åring. Hongkong Dragon var svær at få igang, men da vi fik Rikke Rohbach Bonde på ryggen, så vendte det. Det er da rart med anerkendelsen," slutter Sarah Langholm Hornstrup af.

unspecified Intensity vindercirklenDer var forståeligt stor glæde i vindercirklen efter den klassiske triumf  Foto: Burt Seeger

Jørgen Tølbøll:

34 starter (2-6-2)  129.652 kroner

Endnu en fynbo er nomineret blandt amatørtrænerne. Det er den 73-årige Jørgen Tølbøll, bosiddende ved Ringe. Pengemæssigt har 2017 været den bedste for træneren i flere år, med en indtjening på 129.652 kroner. De to sejre er kommet med slideren Borodino, som igen i år har leveret varen og så vandt Danish Design også en flot sejr på Klampenborg Galopbane.

"Det er da sjovt at være nomineret. Jeg synes dog det lidt tyndt de har fundet mig frem. Jeg har ikke haft for god en sæson. Vi har kun vundet to løb. Vi havde store forventninger til især Danish Design, som var meldt i nogle større løb. Den kan dog ikke i en blød bane og det var der i næsten alle dens starter. Jeg møder da op til festen på Hermans og tror den anden fynbo Sarah Langholm Hornstrup har en god chance for at vinde titlen," slutter Jørgen Tølbøll af.

Borodino Og Toelboell 30617Jørgen Tølbøll står her ved Borodino og datteren Le Tølbøll, ved sejren på Fyn  Foto: Gorm Foto

John Nielsen:

62 starter (8-8-6) 208.848 kroner

Den 76-årige nordjyde John Nielsen er "still going strong". Staldens heste indløb lige over 200.000 kroner i 2017. Måske ikke hans bedste sæson i karrieren, men det blev alligevel til otte sejre og et championat på hjemmebanen Racing Arena Aalborg. 

"Jeg er da stolt over de vil nominere sådan en gammel mand," udtaler John Nielsen med et smil og fortsætter

"Jeg har haft 8-10 heste i år og det fortsætter jeg med i 2018. Det har været en ok sæson. Min bedste hest Vainqueur har været uheldig og døjet med hovene, men er klar igen. Jeg tager et år ad gangen," slutter nordjyden af.

John NielsenJohn Nielsen fik otte sejrsbuketter i 2017 og er igen i år nomineret som "Årets amatørtræner". Foto: Ole Hindby

Af Henrik Brendholdt