Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Lilo d'Amour vinder på JVB for Birger Jørgensen.Foto: Ole Hindby.

Forvandlingsnummer jagter sjette sejr i træk

Lilo Damour 180817
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
07. december 2017 9:40

Et trænerskift til den Århus-træner Birger Jørgensen har været vendepunktet for Lilo d’Amour. Lørdag skal den forsøge at tage sin sjette sejr i træk på Jydsk Væddeløbsbane.

I midten af juni modtog Birger Jørgensen Lilo d’Amour i træning fra sin mangeårige tyske samarbejdspartner Bernd Bormann, og siden har den ellers så ustabile hest ikke taget et skridt forkert.

Ni forudgående starter med tvivlsomme resultater er skiftet ud med fem sejre i træk. Alle sejre er taget på Jydsk Væddeløbsbane i Århus, hvor man som den eneste bane i landet kører højrevejen rundt.

  - Det er en hest med en enorm skridtlængde, der har nogle teknikmæssige udfordringer.

  -  Hun har tidligere været meget hæmmet af at løbe venstrevejen rundt, men nu har vi igennem en længere periode undgået den skævbelastning, og det har givet hende noget overskud. Hun render sig ikke træt på samme måde længere, og har dermed i højere grad fået lysten til at gøre arbejdet færdigt, forklarer Birger Jørgensen.

 Lilodamour041117 1000

Lilo d'Amour har vist sig som et rent styrkefænomen. I starten af november tog den sin femte sejr i træk for sin træner og kusk Birger Jørgensen. Foto: Ole Hindby.

Konkurrencen skærpes

Lørdag middag skal Lilo d’Amour så forsøge at tage sin sjette sejr i træk, men i takt med de mange sejre skærpes konkurrencen og opgaven er ikke blevet lettere af udgangspositionen i anden række bag startbilen.

  - Hun møder langt bedre heste end hun nogensinde har gjort, så det er langt fra givet at hun går ud og vinder. Jeg har dog en forventning om at hun er hvor hun skal være, og tror på at hun vil gå et godt løb og være med fremme og kæmpe om det.

  - Sporet i anden række ser jeg ikke som det store problem, men det er klart at der i et tolv hestes stort felt ikke skal meget uheld med på vejen, før at det kan blive forkert, siger Birger Jørgensen, der også ser fremtidsperspektiver i Love You-datteren.

  - Det er en hest med en vanvittig hjerte- og lungekapacitet, hvor man aldrig rigtigt føler at tanken er tom. Som sagt har hun teknisk været lidt besværet, men også den del er blevet bedre. Hun har den styrke der skal til, og hvis vi kan udvikle en lille smule på farten, er der en del penge at hente for hende endnu, afslutter Birger Jørgensen.

Baneprogrammet til Jydsk Væddeløbsbane kan hentes HER

Af Claus Juncker