Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Apapmand og Albatros videre til K.G. Bertmarks Mindeløb.Foto: Kim Gudmand.

Steffen og Dennis til K.G. Bertmarks

Apapmand 130817
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. august 2017 14:00

Et vældig godt besat udtagelsesløb til K.G. Bertmarks Minneløb, det store amatørløb som afvikles på Jägersros Derbydag, gav sejr til Apapmand med Steffen Christiansen.

Sejren blev til slut ganske sikker. Spidsen blev overtaget efter 700m, hvor kusken bag Wega Vang, Emil D. Mæhlisen, tydeligt signalerede at han ikke ville køre i spids. Først kørte Mariann Thorup Nielsen snarrådigt forbi, men det gjorde Steffen Christiansen også med Apapmand.

Tempoet var jævn 1.16-fart, og selv om Albatros med den regerende danske og nordiske mester for amatørkuske, Dennis Kristiansen, angreb godt mod slutningen, så blev sejren meget sikker i tiden 1.14,9a/2000m, så de sidste 1000m har altså været afviklet i 1.12-tempo.

Steffen Christiansen og Dennis Kristiansen skal således repræsentere Danmark på den svenske Derbydag.

Løbsdagens indledende opgør gav sejr til Flemming Jensen med Peter Jensen-trænede Tango Vang, som tog spids direkte fra start. Hurtigt kom Aalborg-kollegaen dog frem med Tonicetobetrue i jagten på spidsen.

Tango Vang 130817Flemming Jensen vandt dagens indledende løb med Tango Vang efter spids hele vejen. Foto: Kim Gudmand.

Jensen fik dog svaret op, og så måtte Juel ned i tredje par indvendigt. Der gik dog kun en halv omgang, så gik Jeppe Juel ud i dødens igen.

Værst imod sejren til Tango Vang blev dog den gamle kæmpe Need For Speed, som afsluttede godt, og som til slut kom tæt på. Men Jensen red stormen af, og kunne sejre i tiden 1.14,8a/2000m.

Amazing Design tog sig af Liga A-løbet

Liga A-løbet skulle have haft deltagelse af sidste års Derbyvinder Axel, men den udgik, og således skulle et lille felt på syv heste dele præmiesummen på 25.000 kr.

I første sving var der galop for begge hestene fra spidsvolten, Anders And og Armbro Hall, og det benyttede den svenske catchdriver Carl Johan Jepson til at tage spids med Amazing Design, som ellers havde 20m tillæg fra start.

Amazing Design 130817Spids og slut trods 20 meters tillæg. Det var recepten for Amazing Design og Carl Johan Jepson. Foto: Kim Gudmand.

Tempoet var jævnt 1.17-fart og rundt sidste sving, så rykkede Jepson fra konkurrenterne, af hvilke Jeppe Juels deltager Armani V P angreb bedst og blev anden.

Men nå frem til Amazing Design kunne den altså ikke. Kaj Holms hest vandt sikkert i tiden 1.15,5/2020m.

Flemming Jensen først og sidst

Ganske som forleden på Åby, så vandt Flemming Jensen både første og sidste løb. Første løb har vi omtalt med Tango Vang, og så lukkede Jensen en ret dramatisk løbsdag med Derbyprøver ved at vinde stensikkert med Apollo Sisa.

 

Af Jesper Elbæk