Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation

Skæg med tal om Derbyprøverne

Mange Tal
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. august 2017 7:45

Det er blevet dagen, hvor Derbyprøverne skal afvikles. Endelig sker det. Efter mange måneders forberedelse er det eksamenstid.

Danskhv.dk har i den forgangne uge bragt adskillige artikler som optakt til dagens Derbyprøver på Charlottenlund Travbane.

Fik du f.eks. læst artiklen med Blowmywhistle og Mai Snoger? Ellers kan du gøre det HER. Eller hvad med Jeppe Juels "tre skud i bøssen", den findes HER. Vi har også kigget lidt mod Norge, hvor Magne Olsen kommer ned med Brasil, se HER. Og kongen af pointberegningslisten Bad Moon Rising kan du læse om HER.

Derbyprøverne i tal

Nu gælder det som sagt, så herunder kommer lidt "fun facts" om Derbyprøverne.

ANTAL: Der deltager 66 heste i Derbyprøverne. De fordeler sig på 38 hopper og 28 hingste/vallakker.

KVALIFIKATION: Der køres fire prøver for hopperne og tre hos hingstene. Hos hopperne går de to bedste sikkert videre, og dernæst de to bedst placerede tredjeheste på pointberegningslisten, og derefter de to fra pointlisten, som står øverst. Hos hingstene går de tre bedste videre fra hver prøve, samt den bedst placerede fjerdehest på pointlisten. Og til slut de to øverste på pointlisten.

TRÆNER MED FLEST HESTE: Lunden-træner Steen Juul stiller til start med hele ni egentrænede heste til Derbyprøverne. Derefter følger Odense-træner Frantz Praëm og Aalborg-træner Jeppe Juel, hver med fire heste. 32 af landets professionelle travtrænere har hest(e) til start i Derbyprøverne.

FORDELING: Hjemmebanen Charlottenlund Travbane har flest heste med i Derbyprøvene med 20. Herefter følger Aalborg med 16, Skive med 10, Aarhus med 6, Odense med 5, Billund med 4, Udlandet med 3, Nykøbing Falster med 2, mens der ikke er bornholmsk repræsentation i år.

AMATØRTRÆNEDE: Der er 10 amatørtrænede heste med ud af de 66 deltagere i Derbyprøverne. Ingen amatør tegner sig for mere end én deltager.

UDENLANDSKE: Der er kun tre udenlandsk trænede heste med i Derbyprøverne i år. Det er et meget lavt antal i forhold til tidligere. Jørgen Lorentzen, Magne Olsen og Sigbjørn Kolnes står for de udenlandske heste.

HURTIGST: Steen Juul-trænede Børge er den hurtigste hest af alle 66 heste med tiden 1.11,3a/1600m, sat i årets udgave af Sprintermesteren i Billund.

MINDST RUTINE: To heste har kun startet tre gange inden dagens Derbyprøve. Det drejer sig om Bianca Sisa og Born To Be Alive.

MEST RUTINE: Skive-amatøren Steen B. Nielsen stiller til start med hoppen Billie Jean, som inden dagens start har været i konkurrence hele 29 gange.

TJENT MEST: Ikke helt overraskende har vinderen af bl.a. Dansk Trav Kriterium, Bad Moon Rising, tjent flest penge. Hele 1.448.789 kr. står der på præmiekontoen hos Skive-amatøren Peter Rudbecks hest.

TJENT MINDST: Det har Born To Be Alive med sine 6.089 kr. Men det er sket før, at en hest med ganske få tusinde kroner på kontoen har kvalificeret sig. Vi husker bl.a. Galant Tinghøj i 2003, som havde tjent 9.650 kr., da Erik Adielsson kvalificerede den til Derbyet. I øvrigt gav dén Derbyprøve dobbeltsejr til Skive-træner Jan Friis (vandt gjorde Giant Flamingo, red.), men det er en helt anden historie...

LØBENE STARTER: Kl. 13.15.

Baneprogrammet til Derbyprøverne kan downloades gratis HER. Træner- og kuskekommentarer indhentet af Carsten Bundgaard og Martin Timm Holmstav opdateres løbende HER.

Tilbage er der blot at ønske GOD FORNØJELSE! Vi følger naturligvis Derbyprøverne tæt dagen igennem her på Danskhv.dk.

 

Af Jesper Elbæk