Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Tonicetobetrue og Jeppe Juel på æresrunde.Foto: Lars Jakobsson/Kanal75.

Sejrshest i forbedret udgave

Tonicetobetrue æresrunde
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
11. august 2017 11:15

Ekstra Bladet Travklubs Tonicetobetrue skuffede i sin seneste start på Halmstad. Nu melder hestens træner Jeppe Juel den klar til revanche, når den søndag bringes til start på Lunden.

Det er sjældent Tonicetobetrue skuffer sine mange ejere i Ekstra Bladets Travklub. Med 19 sejre og 40 top tre-placeringer i blot 51 starter, har den være et rent eventyr og dermed medvirkende til anpartsstaldens store udbredelse.

I sin seneste start, på Halmstad-banen i Sverige, havde den dog et af sine sjældne udfald og sluttede uplaceret. Det kommer ikke til at ske igen, hvis man skal tro Jeppe Juel.

  - Han var decideret dårlig senest på Halmstad. Jeg har været en tur forbi dyrlægen og få ham frisket op.

  - Han har igen tabt lodtrækningen. Havde han haft et bedre startspor, havde han været et single kryds, fordi jeg så var kommet til at kunne styre løbet fra føring. Herfra forventer jeg ikke, at jeg kan tage en længde på Tango Vang fra start, og det kan gøre det hele lidt sværere. Jeg forventer dog, at han vil gå et godt løb, og han er naturligvis en vinderchance.

Tonicetobetrue vinder V75-løb

Tonicetobetrue har givet sin ejerskare et utal af store oplevelser. Her ses den ved en tidligere V75-sejr på Åby. Foto: Lars Jakobsson/Kanal75

Indgående kendskab til værste konkurrent

Netop Tango Vang, der må regnes som den på papiret værste konkurrent, har Jeppe Juel et særdeles godt kendskab til. Den trænes af hans gode ven og kollega Peter Jensen, som har brugt Jeppe Juel som gæstekusk i hovedparten af Tango Vangs starter.

  - Jeg har stor respekt for Tango Vang, som er en stabil og regulær hest, der aldrig går et dårligt løb.

  - Tonicetobetrue og Tango Vang er begge to hædersheste, der på mange måder er meget lig hinanden. Det er heste, der igennem karrieren har været vant til at skabe løbene, men de er nu nået dertil, at det hverken kan eller vil de mere. Derfor vil det være den af de to, der får løbet, der vil tage den anden ned, forklarer Jeppe Juel.

Baneprogrammet til søndagens løb på Lunden kan hentes her.

Træner-/kuskekommentarer finder du her.

Af Claus Juncker