Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Anders Pedersen.Foto: US Photo.

Gode kort på hånden

Pedersen, Anders, I løb_US
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
12. august 2017 20:00

Anders Pedersen har i Balotelli og Beyblade et par gode kort på hånden, når der søndag afvikles Derbyprøver på Lunden.

I løbet af 2017 har Racing Arena Aalborg træner Anders Pedersen fået tilgang af et par talentfulde fireåringer. De har tilmed videreudviklet sig flot hans regi, og kan vise sig at være et par gode kort i kampen om de attraktive pladser i Derbyet.

Beyblade har med sejr i prøven til Jydsk 4-årings Grand Prix allerede vist, at den matcher de bedste i årgangen, mens Balotelli er opkomlingen i årgangssammenhæng. Træneren betegner de to som værende meget tæt på hinanden og tror ikke, at springet fra de almindelige klasseløb til årgangsløbene bliver for stort for Balotelli.

  - Han har gået nogle gode tider med kræfter sparret, så jeg vil mene, at han rækker et stykke. Hvis man ser bort fra de fem bedste heste i årgangen, så tror jeg ikke, at de andre er bedre end dem, han plejer at møde, fortæller Anders Pedersen.

Balotelli 170724

Balotelli var helt outstanding ved sin seneste start på hjemmebanen Racing Arena Aalborg, hvor den vandt ukørt. Foto: Hesselborg Foto.

Balotelli har forbedret sig gradvist, i den periode Anders Pedersen har stået med træneransvaret, men det er som om, at det hele er faldet i hak i de seneste par starter, hvor ENS Snapshot-sønnen har vist et enormt overskud.

  - Han er langt mere i balance nu og har fået troen på sig selv. Man kan mærke på ham, at han ved at det drejer sig om at komme først.

  - Især de sidste to starter har han imponeret mig. Jeg ved ikke, om man kan sige, at han vokser en klasse i spids, men han har i hvert fald gået godt derfra og virker til at kunne lide at løbe der. Han er hurtig fra start, så nu hvor vi har fået et godt spor, virker det oplagt at køre efter spidsen.

  - Han har passet sin træning både for vogn og under rytter siden sidste start og alt har virket fint. Distancen ser jeg ikke som værende et problem. Jeg har to gange tidligere startet ham på 2.600 meter, og begge gang virkede han stærk. Hvis han er frisk på dagen, er han blandt de tre, forudsiger Anders Pedersen.

Nedsat af halsproblemer

Beyblade leverede i sin første start for Anders Pedersen intet mindre end en pragtpræstation. Trods en rejse udvendigt for førende Blachman, blev den en let vinder af den ene prøve til Jydsk 4-årings Grand Prix. Til gengæld skuffede den stort i finalen, men det var der ifølge Anders Pedersen en god forklaring på.

  - Han var lukket i halsen i forbindelse med Jydsk 4-årings Grand Prix. Det har vi behandlet ham for, ligesom han er behandlet lidt i bentøjet. Det er derfor, han har holdt lidt pause fra løbene.

  - Efterfølgende har han trænet godt og virker nøjagtig lige så fin som op til Grand Prix-prøven.

Beyblade, JVB

Beyblade imponerede stort i prøven til Jydsk 4-årings Grand Prix, hvor den trods en tung rejse sejrede forholdsvist enkelt. Foto: KM Foto.

Beyblade er havnet i en på papiret hård Derbyprøve, hvor der især kan ventes hård modstand fra Steen Juul-duoen Bali og Børge.

  - Han er havnet i den måske hårdeste prøve. Der er ingen tvivl om at Bali og Børge er to gode heste, men jeg har en hest, der med det rette løb er på højde med dem. Det handler meget om, hvem der får løbet.

  - Jeg vil meget gerne udnytte hans starthurtighed til at få en god position og undgå at sidde udvendigt denne gang. Jeg synes at han skal have en god chance for at slutte blandt de tre første, lyder det afslutningsvis fra Anders Pedersen

Baneprogrammet til søndagens løb på Lunden kan hentes her.

Træner-/kuskekommentarer finder du her.

Af Claus Juncker