Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Bimse Cloc med Henrik Lønborg besejrer Brandy Laser med Steen Juul på Billund Trav.Foto: KM Foto.

Farvel til Derbydrømmen

Bimse Cloc 060716
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
23. august 2017 9:00

En mystisk og helt uventet episode i Derbyprøven gjorde at Bimse Cloc dermed var ”ude” af Derbyet, men et afbud fra en konkurrent betød så at Bimse Cloc var ”inde”. Enden på det hele blev dog at man fra kredsen omkring den fine 4-årige hoppe selv valgte ikke at starte i det store løb. 

For kredsen omkring Bimse Cloc har det været nogle anderledes og mærkværdige uger i bestræbelserne for at vise at den 4-årige hoppe er blandt årgangens bedste.

Familien Jørgensen fra Stutteri Cloc i Bramming var tidligt fremme på Derbyprøve-dagen, hesten Bimse Cloc var klar til den store opgave med at forsøge at kvalificere sig ind til Dantoto Dansk Hoppe Derby.

Bimse Cloc var for Henrik Lønborg klar næstfavorit bag Bikini, og dermed var der også Derbydrømmen for kredsen omkring den 4-årige hoppe.

Men i selve løbet endte det først med en galop tidligt i løbet, og siden en misforståelse fra kusken Henrik Lønborg.

Han troede han sammen med Bimse Cloc var diskvalificeret for galop, hvilket ikke var tilfældet, da det var sønnen Michael Lønborg med hesten Beline Bit som blev disket for galop af dommerne.

Det betød at Bimse Cloc, der ellers lå placeret i en god position i andet spor fremme i feltet, efter 650 meter blev trukket ud i banen og væk fra de øvrige af Henrik Lønborg, inden han blev klar over fejltagelsen og satte efter feltet med Bimse Cloc.

Parret nåede sjettepladsen og viste at indeholde den kapacitet der afgjort gør Bimse Cloc blandt de bedre hopper i årgangen.

- Derbyprøven gik bestemt ikke vores vej. Galoppen fra start kom da Henrik Lønborg og Birger Jørgensens sulkyhjul lige ramte hinanden med en pivende lyd til følge som fik Bimse Cloc til at galoppere.

- Siden fulgte det med at Henrik Lønborg hørte forkert i løbet, så det var bare et par hændelige uheld, fortæller Kaj Jørgensen.

Lønborg, Henrik NY_A 

Henrik Lønborg. Foto: Ole Hindby. 

Selvfølgelig skuffet og bitter, men alligevel..

Ingen kan fortænke Kaj Jørgensen, hvis han efter oplevelserne i Derbyprøven med Bimse Cloc, havde brug for at fordøje specielt den mærkværdige situation, da hoppen blev trukket ud af løbet.

- Jeg hørt godt at dommerne diskvalificerede Michael Lønborg, men min første tanke da Henrik trak Bimse Cloc ud af feltet, var at hun måske havde fået næseblod eller andet der var galt med hende.

- Siden kunne jeg godt se, at da Henrik satte efter feltet at det nok var fordi han troede at det var ham der var disket, at han trak Bimse Cloc ud, forklarer Kaj Jørgensen, der efter løbet tog imod hest og kusk.

- Henrik var selvfølgelig ked af at han havde hørt forkert, men Henrik har kørt mange gode løb med vores heste de sidste 15-16 år.

- Der skal mere til end et uheld som dette, så selvfølgelig er der genvalg til ham bag Bimse Cloc, lyder det fra Kaj Jørgensen, der da naturligvis havde det noget underligt efter Derbyprøven.

- Jeg var da skuffet og bitter, men selvom det ikke var optimalt det der skete, havde Henrik og jeg en god snak om det lige efter, fortæller Kaj Jørgensen.

Fravalget af en Derbystart

I første omgang var der som nævnt ikke mulighed for at Bimse Cloc kunne komme med i Dansk Hoppe Derby, men det kom der siden, men for Kaj Jørgensen blev valget om at droppe Derbydrømmen ikke svær.

- Efter uheldet i Derbyprøven vidste jeg jo at Bimse Cloc nok ville få spor 11, og med gode heste foran, kunne vi måske være heldige at ende med en mindre præmie.

- Derfor vurderede jeg at det da ville være sjovere at forsøge at vinde Hoppe Derby Consolation end en femteplads i Derbyet, så Derbydrømmen blev opgivet på den måde efter de hændelige uheld i Derbyprøven.

- Det er da selvfølgelig ærgerligt, men vi har planer om at forsøge at tage revanche i Aalborg Store Pris i stedet, fortæller Kaj Jørgensen, der til gengæld vurdere at Bimse Cloc skal have en god chance i ”trøstløbet” på lørdag.

- Bimse Cloc trak et godt spor og stråler hjemme i træningen, hvor hun har trænet godt og virker glad.

- Jeg er optimist og tror på hende, og der er ikke planlagt nogle ændringer til løbet på lørdag, slutter Kaj Jørgensen.

Charlottenlund Travbane:
Baneprogram til fredag d. 25. august kl. 15.45

Baneprogram til lørdag d. 26. august kl. 12.25

Baneprogram til søndag d. 27. august kl. 12.45

Af Carsten Rabjerg.