Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Cindarella (midt i banen) debuterer med sejr foran CD og Come On HugoFoto: Ole Hindby

Eventyret kan få en lykkelig afslutning

Cindarella 310716
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
17. august 2017 12:15

Fredag eftermiddag gæster Gordon Dahl Jydsk Væddeløbsbane med to heste, og Aalborg-træneren er optimist med dem begge.

Det har langt fra været “træn - startmeld - kør” for Cinderella siden hesten debuterede 31. juli i fjor med sejr i Århus foran blandt andre de senere så navnkundige CD, Come On Hugo og Commit Boom Bay.

Tværtimod har det været et Askepot-eventyr om en hest, der skulle gå grueligt meget igennem. Fire uger efter debuten startede Cinderella således på derbydagen og blev nummer to bag Summer Wein. Siden har der været adskillige bump på vejen.

»I første omgang brækkede Cinderella ned i forbindelse med starten i derbyweekenden. Herefter gik der en lang periode, hvor hesten skulle komme sig over det. Da vi så var godt i gang igen, blev hesten sparket i folden og måtte opereres i et forknæ. Det satte den yderligere to måneder tilbage,« siger Gordon Dahl om baggrunden for hvorfor der skulle gå næsten et år inden hoppen var tilbage i løb.

»Da Cinderella endelig var startklar til at gå ud i Århus (et hoppeløb på grand prix-lørdagen hvor hesten sluttede fjerde, red.) var den desværre ikke som bedst. Hesten var ikke helt kurant og efterfølgende var den halt på det modsatte ben af det som den var brækket ned på, selvfølgelig fordi hesten havde overbelastet det pågældende ben for at skåne det andet. Derfor måtte Cinderella atter omkring dyrlægen. Siden har hesten været ramt af virus i lighed med andre heste i min stald, så det har været lidt op ad bakke, men nu virker det godt,« sammenfatter Gordon Dahl “Cinderella-eventyret” som nu måske alligevel får en lykkelig slutning. Træneren erklærer sig i hvert fald optimistisk med hensyn til chancen fredag.

»Cinderella (3. løb) er en rigtig god hest, men den møder hård modstand. Har ligesom andre heste i stalden været ramt af virus, men den har trænet godt og jeg er optimist med hende. Hun starter her for at vi kan se, om hun skal ud igen i derby-weekenden. Jeg forventer ikke bare at vinde. Bad Boy og Torden er gode heste, men hun er også selv god, så jeg er optimist med hende,« siger Gordon Dahl.

Potentiel udfordrer til Bandit Brick

Som staldens bedste chance fredag fremhæves Titanio CR, der har perfekte forudsætninger fra indersporet i V5-finalen.

»Titanio CR (6. løb) har fået et rigtig godt spor, og har været god i træningen i en periode, så ham tror jeg en del på. Han må være en god chance. Hesten er hurtig fra start og har tidligere udnyttet spor et til at vinde. Det håber jeg at den kan gøre igen,« siger Gordon Dahl og tilføjer:

»Senest Titanio CR startede i Århus var han anden fra spor 11 og gik egentlig OK, men jeg var alligevel ikke helt tilfreds. Derfor lavede vi en skylleprøve på lungerne og hesten havde nogle små blødninger som den blev behandlet for. Siden har han trænet godt i en måneds tid og viser god form. Han er en lille snild hest som jeg ikke tror behøver løb i kroppen, da vi har peppet ham lidt. Starten her er en test på, om hesten næste gang skal ud at slå Bandit Brick i København, så det er lidt en plan i en plan,« siger Gordon Dahl.

Baneprogrammet til Jydsk Væddeløbsbane kan ses HER

Træner- og kuskekommentarer finder HER

Af Niels Jørgensen