Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Sofie Flirt først i mål på NKI Racing Arena Aalborg for sin træner Flemming Jensen.Foto: Ole Hindby.

Månedens Hest januar: Sofie Flirt

Sofie Flirt, Ole Hindby
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
03. marts 2015 13:40

To sejre i januar endte som resultatet for Sofie Flirt, der dermed er løbet med titlen som Månedens Hest i januar kåret af Dansk Hestevæddeløb. Det er Stald Findus, der ejer Sofie Flirt, der trænes af Flemming Jensen.

Efter et længere tilløb, var det som om det meste gik op i en højere enhed for Sofie Flirt, da 2015 blev igangsat med årets første måned.

To sejre vandt hoppen, der trænes af Flemming Jensen, der kørte hende ved en af sejrene, mens Jeppe Rask også havde fornøjelsen med at vinde med Sofie Flirt i januar.

Hoppen ejes af Stald Findus, der trods lidt svingende resultater med hesten, har store glæde ved det at have en væddeløber som man kan samles om.

”Vi er syv parter i stalden, og nogle af de enkelte parter er delt op, men vi er en del som er fundet sammen igen om Sofie Flirt. Man kan sige det er lidt som gamle dage med denne stald, og har det utroligt godt socialt sammen,” forklarer Jan Weinreich, der er opdrætter af Sofie Flirt og med i Stald Findus, der faktisk eftersom Sofie Flirt havde en så god januar, har besluttet at fortsætte.

”Faktisk udløb lejemålet på hende her ved slutningen af februar, men efter hun gjorde sin hoser grønne ved et par sejre, er vi blevet enige om at fortsætte endnu et år,” fortsætter Jan Weinreich, der selv forsøger at være på plads hver gang Sofie Flirt starter.

”En kollega og jeg som begge er med på hesten, prøver at være på plads når Sofie Flirt starter, og med enkelte undtagelser lykkes det. Godt nok har jeg måtte høre fra min kone at jeg orker at tage fra vores hjem i Esbjerg til Aalborg for at se Sofie Flirt, når jeg jo bare kan se det på tv, men det at være på plads er bedst som jeg ser det,” lyder det fra Jan Weinreich. 

Ejerne forventer ikke blomster hver gang

Det er Flemming Jensen, der træner Sofie Flirt og også selv sad bag hende ved en af januars sejre. Det var i starten på Lunden, hvor Flemming Jensen kunne glæde sig over at ejerne fik en opmuntring.

”Ejerne er et par kammerater, som jeg kendt siden de unge dage, og det er jo snart mange år,” griner Flemming Jensen, og fortsætter:

”De er her stadig og har så fået lidt andre med på Sofie Flirt. De har hest som folk skal have hest. For det sociale og de forventer overhovedet ikke, at der kommer sejrsbuketter hver gang at Sofie Flirt starter.”

”Ejerne er med når hun starter og blander sig overhovedet ikke i, hvor hun skal starte og hvis der ellers er noget. De mener der kun er en kaptajn, og overlader alt til mig og de øvrige i Team Jensen,” fortsætter Flemming Jensen, der også lige skal give Sofie Flirt er par ord med på vejen.

”Jeg vandt med hende fra spids på Lunden, og her blev det et taktisk opgør. Det virker hun bedst til, for hun er en hurtig hest, der måske ikke har samme styrke. Da hun vandt med Jeppe Rask var det efter anden taktik, men nogle gange får Jeppe også lidt ekstra fart på hestene.” 

Sofie Flirt, US

Udvendigt når Sofie Flirt og Jeppe Rask akkurat frem til sejr på NKI Racing Arena i Aalborg. Foto: Ole Hindby. 

Oplevelsen ved at vinde væddeløb

Selvom Sofie Flirt er en fornuftig og ”almindelig” hest, der indtil januar ikke havde været den store vindertype, så blev der lavet om på det ved de to sejre i årets første måned. Det var i den grad lige noget som ejerne kunne bruge.

”Det at stå som hesteejer på vinderpladsen efter ens hest har vundet et løb, er en ubeskrivelig følelse, og når man så oveni købet prøver det på Lunden, bliver det bare ikke større. Alt det hårde slid og bekymringer forsvinder væk, når man står sammen med sin hest som en vinder efter et løb. Det husker jeg også fra for 30 år siden, og oplevelsen er på ingen måde ændret nu,” forklarer Jan Weinreich, der samtidigt ikke tror Sofie Flirt er en typisk Flemming Jensen-hest.

”Sofie Flirt er en hest, der skal have et godt rygløb for at kunne være med. Hun kan ikke tåle et normalt Flemming Jensen-oplæg med at sidde bagerst i feltet og så blive sendt af sted i tredje spor den sidste runde. Dermed er Sofie Flirt ikke prototypen for en hest for Flemming Jensen, men i løbet af et års tid har hun trods alt tjent omkring 85.000 kr. hvilket for os ejere er flot, men måske knap godkendt for Flemming,” slutter Jan Weinreich, der igennem samtalen flere gange slår fast at det sociale omkring det at have en hest, er noget som man i stalden vægter meget højt.

Close Ups på Sofie Flirt i januar

Lunden – 24. januar 2015

1 SOFIE FLIRT svarede akkurat føringen efter pres udvendigt og fik siden lov at bestemme efter 1.18,9-1000 meter. Så fin ud og trak bare fra til slut til en let sejr uden at se tom ud. Virkede forbedret.

Aalborg – 31. januar 2015

8 SOFIE FLIRT startede rimeligt og endte udvendigt i fjerde par, der siden på afstand blev andet par efter 700 meter. Igen fjerde par med en omgang tilbage, men søgte ned indvendigt ud på sidste runde. Kom perfekt ud i andet par udvendigt på sidste langside og angreb i tredje spor til slut. Nåede akkurat frem til sejr efter en godkendt præstation.

Af Carsten Rabjerg.

Danske heste og hesteejere skal bringes endnu mere i fokus. Derfor hædrer Dansk Hestevæddeløb ”Månedens Heste” hver eneste måned. Med hædringen følger en erkendtlighed og en fotoramme.

Månedens Hesteejer kåres ud fra følgende kriterier:

"Hesten skal være i dansk træning. Vurderingen foretages på baggrund af resultaterne i den pågældende måned. Resultater opnået på danske baner tæller. Kun i særlige tilfælde kan resultater opnået i udlandet i eliten tælle med i den samlede vurdering. Der gøres opmærksom på, at der er tale om en subjektiv vurdering – herunder at det hverken nødvendigvis er den hurtigste, mest vindende eller oftest sejrende hest, der udpeges."