Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Poker leverede en fin afslutning til en sikker sejr for Jesper Olsen.Foto: KM Foto.

Månedens hesteejer december: Familien Olsen

Poker_KM
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
30. januar 2015 12:35

Med hele seks sejre i december faldt valget som Månedens Hesteejer på familien Olsen fra Nordjylland, der med hestene Poker, Sasha Avalon og Sherif Macoy oplevede enorm succes i fjorårets sidste måned.

Det blev en stor familien Olsen-triumf, da Dansk Hestevæddeløb kårede Månedens Hesteejer i december. Far og mor Arne og Lilly Olsen, samt børnene Charlotte, Johnni og Jesper Olsen, står bag den enorme succes som familien oplevede.

Hele seks sejre blev det til i december, fordelt med to sejre til hver af hestene Poker, Sasha Avalon og Sherif Macoy. Jesper Olsen vandt løbene med Poker og Sasha Avalon, mens Johnni Olsen vandt begge sejrene med Sherif Macoy.

Sasha  Avalon_Flemming Andersen 

Sasha Avalon vinder i Skive for Jesper Olsen, og som det kan ses var det ganske let. Foto: Flemming Andersen.

Stolt og glad over præstationerne

Netop det at det er familien Olsen, der er kåret som Månedens Hesteejere, er noget der glæder Jesper Olsen rigtigt meget.

”Vi glæder os alle over præstationerne for hestene og vi er jo sammen om det som familie. Min far, mor og søster Charlotte sørger for det praktiske med hestene Sasha Avalon, Poker og Salsa og læser propositioner, mens jeg i min fritid sko’er hestene og træner dem, sammen med min far og min søster.”

”I og med jeg arbejder hos Peter Jensen på Vang Hovedgård, har vi mulighed for at benytte faciliteterne her, så min far kommer med hestene og så kører vi sammen intervaller på de fine forhold der er på Vang,” forklarer Jesper Olsen, der samtidigt også har kendskab til hvordan broderen Johnni Olsen har fået succes med hesten Sherif Macoy.

”Det var lidt uden de store resultater, at Johnni kæmpede på med hestene, men så fik han anlagt en bane der gik op ad bakke derhjemme, og det virker til at resultaterne så er kommet med den ”bjerg-træning”,” fortsætter Jesper Olsen, der ikke er overrasket over sejrene med hestene fra familien Olsen i december.

”Nej, jeg er ikke overrasket, for hestene har altid haft farten, men måske manglet lidt styrke. Det har de så fået og så er resultaterne kommet, og det går rigtigt godt i øjeblikket, så det er bare at nyde succesen, hvilket vi også gør i familien,” lyder det fra Jesper Olsen, der bestemt ikke mener det er let at vinde løb i Danmark.

”Jeg plejer at sige, at det sværeste sted at vinde løb er i Danmark. Konkurrencen er hård, og hestene skal i den grad være klar. Vi har nogle utroligt dygtige og flittige hestefolk, så det er bare at glæde sig over alle de sejre man vinder med hestene.”

Poker_Ole Hindby

Trods et ganske hårdt løb på en vanskelig bane, var Poker med Jesper Olsen bare sikre vindere i december måneds start i Aalborg. Foto: Ole Hindby. 

Trives med tilværelsen

46-årige Jesper Olsen har været en del rundt omkring i travlivet, men er nu tilbage i Danmark, og der bliver han.

”Jeg tog i sin tid studentereksamen og var på lidt kurser, men kom til et punkt, hvor jeg skulle træffe et valg. Man kan jo vælge at tjene penge og så være måske være ulykkelig med det man laver, men kan også vælge at tjene mindre penge, men til gengæld være lykkelig med det arbejde man laver. Det blev derfor hestene jeg valgte, så jeg sagde min lejlighed op og tre dage senere, stod jeg i Bologna i Italien og startede hos Bengt Holm,” forklarer Jesper Olsen, der efter tiden i Italien, valgte at rykke tættere på Danmark, men stadig forblive i udlandet.

”Det var planen jeg skulle måske et par år i Tyskland, hvor jeg startede hos Henning Ratjhen, men det endte med 20 år dernede, hvor jeg prøvede en del og også nåede 8 år som selvstændig. Men, jeg blev skilt fra min kone og havde en kæreste, det heller ikke gik med, så jeg tænkte mere over det jeg havde derhjemme i Danmark. Det er familien og i stedet for at se dem en til to gange om året, valgte at jeg flytte hjem, for at være mere med sammen med dem. Det er jeg rigtig glad for, og nu er jeg i Danmark for at bliver her,” fortsætter Jesper Olsen.

Olsen, Charlotte_Ole Hindby 

Charlotte Olsen har ikke længere licens til at køre travløb, men hun håber snart at kunne vende tilbage, og som her i Aalborg vinde løb igen. Her ses hun vinde med Odille. Foto: Ole Hindby. 

Håber at kunne vende tilbage til løbene

Charlotte Olsen er i den grad også med omkring familiens heste, men deltager ikke selv i selve væddeløbene, hvilket hun ellers gerne ville og tidligere har gjort.

”Jeg var ude for et uheld med Sasha Avalon i Aarhus, hvor jeg brækkede en ankel. Da det så var i orden nåede jeg at få trænet med hestene, samt kørt et enkelt løb med Odille. Siden var jeg impliceret i en trafikuheld, hvor en anden trafikant ikke overholdt sin ubetingede vigepligt, så jeg fik et piskesmæld, som gør at jeg ikke kan køre væddeløb,” fortæller Charlotte Olsen, der håber at kunne komme tilbage som travkusk igen.

”Det vil jeg rigtigt gerne, og er da med omkring Sasha Avalon som jeg træner lidt med, samt rider i sandbanen med Olympus Avalon på Vang. Ellers passer jeg hestene derhjemme, men det er et familieprojekt, for min mor og far hjælpe til, hvis hestene skal ind mens jeg er på arbejde osv., så vi hjælper hinanden,” forklarer Charlotte Olsen, der ikke er overrasket over en hest som Sasha Avalon er kommet i gang.

”Vi har ventet på at Sasha skulle blive færdig. Hun er en stor hest, men bliver bedre og bedre, så hun udvikler sig hele tiden. Vi har store forventninger på hende fremover,” fortæller Charlotte Olsen.

Sherif Macoy_Ole Hindby 

Dejlig sejrsgestus fra Johnni Olsen efter en sejr med Sherif Macoy på NKI Racing Arena Aalborg. Foto: Ole Hindby. 

Det var, og er opad bakke!

Johnni Olsen sad bag Sherif Macoy, da den vandt sine to sejre i december, og bag succesen lægger et nøje planlagt træningsprogram efter han ændrede på træningsbetingelserne.

”Mine heste gik dårligt længe og det fungerede ikke. Jeg fik så mulighed for at træne op ad en bakke, mens jeg samtidigt for hver hest lagde et træningsprogram, samt skiftede foder. En hest som Sherif Macoy fulgte dette træningsprogram seks måneder inden han startede. Han har altid kunnet rende stærkt, men har været hidsig. Han er nu faldet mere til ro efter jeg bl.a. også har taget tjekken af ham, og jeg tror han kan udvikle sig fremover,” siger Johnni Olsen, der her i vintermånederne træner hestene lidt anderledes.

”Jeg har lavet et lysanlæg jeg har på sulkyen, og det lyser 30 meter frem, så jeg triller rundt med hestene op af bakken i mørke om aftenen. Det trives hestene med og mange gange er det også lidt mere vindstille om aftenen. Men, at vi har succes i familien, gør det noget nemmere her om vinteren med det hele, så det hele fungerer nu,” slutter Johnni Olsen, der som kusk er i noget af sit livs form. De sidste syv starter han har kørt løb, har han enten vundet eller været nummer to. 

Close Ups på Familien Olsens vinderheste i december

Odense – 3. december 2014 – Poker

8 POKER endte sidst i feltet udvendigt i femte par, men den sidste halvbane med som anden hest i tredje spor. Eget angreb i fjerde spor til slut og vandt ganske let. Bare bedst.

Skive – 8. december 2014 – Sasha Avalon

9 SASHA AVALON endte efterhånden i andet par udvendigt, der midt på sidste langside blev tredje par. Forbedrede sig fremad som anden hest i tredje spor midt i sidste sving og eget angreb i fjerde spor i opløbet. Vandt sikkert.

Skive – 22. december 2014 – Sasha Avalon

5 SASHA AVALON hurtig fra start og med fremad ude i tredje spor, inden den i første sving kunne overtage føringen. Fik lidt pres og åbnede undervejs efter 1.15,7-1000 meter. Trak hele vejen og vandt efter en stærk præstation.

Skive – 22. december 2014 – Sherif Macoy

4 SHERIF MACOY fik et fint løb udvendigt i tredje par udvendigt. Forbedrede sig fremad i tredje spor på sidste langside og endte som første hest i andet spor ind mod sidste sving. Kunne overtage føringen i starten af sidste sving og sejrede ganske let. Fin.

Aalborg – 29. december 2014 – Poker

6 POKER fint fra start og med fremad ude i tredje spor, inden den endte som første hest i andet spor på første langside. Sad der resten af løbet og så stærk ud. Trak fra til slut og vandt en sikker imponerende sejr. Trives i dårlig/blød bane. 

Aalborg – 29. december 2014 – Sherif Macoy

6 SHERIF MACOY fint fra start og fremad som første hest i andet spor, men siden afløst til andet par udvendigt, inden den efter 650 meter endte som første hest i andet spor. Igen andet par udvendigt midtvejs. Forbedrede sig fremad i tredje spor i slutningen af sidste sving. Var bare bedst til slut og vandt sikkert.

Af Carsten Rabjerg.

Danske hesteejere skal bringes endnu mere i fokus. Derfor hædrer Dansk Hestevæddeløb ”Månedens Hesteejer” hver eneste måned. Med hædringen følger en erkendtlighed og en fotoramme.

Månedens Hesteejer kåres ud fra følgende kriterier:

"Hesteejeren har hest/heste i dansk træning. Hædring kan både finde sted ud fra sportslige resultater opnået af en eller flere af hesteejerens heste, men kan også finde sted ud fra andre kriterier såsom et stort engagement i travsporten, et stort arbejde med at udbrede kendskabet til sporten eller en anden form for positiv påvirkning/udbredelse af travsporten."