Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Gunner Christiansen med Legendary Lover K.Foto: Burt Seeger/U S Photo.

Månedens Opdrætter i juli: Gunner Christiansen

Legendary Lover K_US
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
05. september 2014 11:53

Dansk Hestevæddeløb har kåret Gunner Christiansen som ”Månedens Opdrætter” i juli. Han har i år haft stor succes med sit opdræt både i Danmark, Sverige, Norge og Frankrig.

På grund af ferie på redaktionen har Dansk Hestevæddeløb endnu ikke hædret Månedens Opdrætter, Hesteejer og Hest i juli måned. Det vil de blive i denne og den kommende uge.

Den første, Månedens Opdrætter i juli, kommer her:

 

Gunner Christiansen fra Biersted nord for Aalborg er nærmest en institution i dansk travsport.

Gennem et helt menneskeliv – eller i hvert fald siden han fik sin første travhest som 16-årig - har travsporten været en fast bestanddel af hans liv.

Talrige heste har passeret gennem hans hænder, og i forskellige roller som hesteejer, opdrætter, hingsteholder og hesteformidler har han oplevet lidt af hvert.

Han fortæller i detaljerede vendinger om det år, hvor han solgte hele 110 heste til Mallorca – og selv transporterede dem alle til den spanske ferieø. En ganske lukrativ forretning, der imidlertid tabte sin værdi, da der senere blev indført restriktioner mod heste opdrættet uden for Spanien.

Gunner Christiansen har også stået i vindercirkelen på nogle af travsportens største dage i både Europa, USA og Danmark som delejer i verdensstjernen Legendary Lover K.

Men det er i rollen som opdrætter, at Dansk Hestevæddeløb nu hædrer Gunner Christiansen.

Legendary 1187Legendary Lover K var med til at give Gunner Christiansen mange store glæder som hesteejer.

Succes i flere lande

I løbet af denne sommer har han nemlig kunne notere sig ganske fine resultater for en række af de heste, han har opdrættet på gården i Biersted.

Blandt dem er Ravenna (Legendary Lover K), der har taget flere veldoterede sejre i Frankrig, Politiken (Ens Snapshot), der bl.a. har vundet Harald Lunds Mindeløb, Salina (Ens Snaphot), der virker til at kunne blive en af landets bedste hopper, Rapido (Biesolo), der står med fem sejre i træk i monté og Punkt 1 (Legendary Lover K), der har hærget i de norske V75-løb.

Og lysten til at opdrætte travheste har Gunner Christiansen stadig. I øjeblikket ejer han selv syv følhopper.

”Jeg har fået seks føl i år. Et af dem døde desværre, så der er fem tilbage,” siger han.

Derudover har han en række følhopper gående for andre, så der masser af liv i foldene på gården.

”Hvis bare der er nogle købere, der vil investere i åringer, så skal jeg nok blive ved med at lave føl,” forklarer Gunner Christiansen.

Manglede købere

Da heste som Politiken og Ravenna i sin tid blev udbudt på auktion, var der imidlertid ikke mange interesserede købere.

”Politiken var med på den auktion, der blev afholdt på Klampenborg Galopbane. Det regnede helt vildt, og jeg stod med ham i en boks oppe bagved – og der kom ikke en eneste køber og kiggede på ham i løbet af dagen. Og det endte da også med, at jeg måtte tage ham med hjem igen,” fortæller Gunner Christiansen.

Politiken kom siden med hjem og blev kørt til, og efterfølgende blev den handlet til en hesteejer hos Søren Johansson – og med tiden endte hesten hos Team Friis, hvor den er blevet en af Danmarks bedste heste.

Ravenna fandt heller ikke den store interesse hos køberne, da den i sin tid blev fremstillet på DTC’s Derbyauktion. Men det var af helt andre årsager.

”Der var faktisk flere, der var ret interesserede i ham, men det endte med, at hesten slog mig ned på selve auktionsdagen. Det resulterede i, at jeg kom til at se farlig ud – og hesten var der ingen, der turde købe,” forklarer Gunner Christiansen.

Ravenna fandt dog også vej ud i livet, da Thomas Fischer i februar måned i toårssæsonen købte hesten efter at have prøvekørt den. Og siden har Ravenna som bekendt gjort det fantastisk med sejre i både Danmark, Sverige og Frankrig.

RavennaRavenna indledte karrieren hos Thomas Fischer, hvor den udviklede sig til en årgangshest. Foto: Burt Seeger/U S Photo.

Succesrig hingsteholder

Udover føl og følhopper har Gunner Christiansen også flere avlshingste opstaldet. En af dem er S.J.’s Photo-sønnen Ens Snapshot, der har udviklet sig til en af landets mest populære avlshingste.

I denne sæson har den udmærket sig med afkom som Winston Sisa, Wishing Boy og Victoria Sisa.

”Ens Snapshot er den dyreste hest, jeg har købt nogensinde. Jeg var på jagt efter ham gennem to sæsoner, inden det lykkedes mig at købe hesten. Jeg havde en idé om, at den ville passe godt til danske hopper, og det har vel vist sig at holde stik,” mener Gunner Christiansen.

I denne bedækningssæson har Ens Snapshot haft besøg af 66 hopper, og – som hingsteholderen påpeger – er det med en ganske høj ifolingsprocent.

Udover Ens Snapshot har Gunner Christiansen også Navy Seal (Varenne) opstaldet, og derudover har han formidlet sæd fra Copenhagen Cup-vinderen Wishing Stone (Conway Hall).

”Navy Seal har fået 15 hopper i år, mens Wishing Stone har haft ca. 25 hopper. Det er vist ganske fornuftigt i disse tider,” mener Gunner Christiansen.

På auktion i Aalborg

I den forgangne weekend var Gunner Christiansen forbi DTC’s Derbyauktion på York Stutteri, og her kunne han konstatere, at der var fremgang at spore i priserne.

Selv fremstiller han fire åringer fra gården i Biersted på auktionen i Aalborg lørdag 20. september.

”Jeg plejer at have et par åringer med på auktionen i København, men i år prøver jeg at støtte auktionen i Aalborg. Det er egentlig lidt af en tilfældighed. Men jeg synes, at auktionen i Aalborg var velarrangeret sidste år, så jeg tror, at den også skal blive ligeså fornuftig som den i København,” mener Gunner Christiansen.

Han mener selv, at han kommer med nogle ganske fine åringer på auktionen.

”Der er bl.a. en helsøster til Salina og en helsøster til toårstalentet Angelina, og det er vel ikke helt tosset,” vurderer Gunner Christiansen.

Omtalte Salina er en hest, som Gunner Christiansen har fulgt med stor interesse. Han lejede hoppen ud til Danmarkshest-projektet i Aalborg med en forkøbsret på 75.000 kr.

”Og da lejeaftalen udløb, så købte de hende til projektet med ’Aalborghesten’, og det har jo vist sig at en god idé. Som opdrætter er det fantastisk at se de glæder, anpartshaverne har af den hest. Det er alle tiders for travsporten,” afslutter Gunner Christiansen.

Salina_Solvalla_Carsten RabjergSalina har udviklet sig til at være lidt af et eventyr for de mange ejere af hoppen. Her ses den før en start på Solvalla i Elitloppsweekenden. Foto: Carsten Rabjerg.

Om Månedens Opdrætter

Danske opdrættere skal bringes endnu mere i fokus. Derfor hædrer Dansk Hestevæddeløb ”Månedens Opdrætter” hver eneste måned. Med hædringen følger to gavekort á 500 kr. og en fotoramme.

Månedens Opdrætter kåres ud fra følgende kriterier:

"Hædring som Månedens Opdrætter foretages på baggrund af hest/heste, som er danskopdrættede. Resultater opnået på danske baner tæller. Kun i særlige tilfælde kan resultater opnået i udlandet i eliten tælle med i den samlede vurdering. Hædring kan både finde sted ud fra sportslige resultater opnået af et eller flere opdræt, men kan også finde sted ud fra andre kriterier såsom et stort engagement i opdrætterkredse, et stort arbejde med at udbrede kendskabet til traveravlen eller en anden form for positiv tilførsel til traveravlen.”