JVB

Mobile navigation
Galladronning Lone KristensenFoto: Jørgen Bak Rasmussen

Hip, hip, hurra for Lone K

Lonekristensengalla2016
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
29. juni 2018 8:21

Lone Kristensen er kendt af alle i travsporten. Lørdag d. 30. juni fylder hun 70 år. Og hvor det fejres? - Selvfølgelig på Jydsk Væddeløbsbane.

Skal man bebrejde Lone Kristensens forældre noget, så skulle det være, at hun blev født en dag, der 70 år senere skulle vise sig at være midt i en grand prix-weekend. Det levner kun i ringe omfang mulighed for at lade Lone være festens midtpunkt.

Men dels flugter det fint med hendes natur. Det er travsporten - ikke hende personligt - som det handler om i al hendes virke for travsporten, i bred forstand og for Jydsk Væddeløbsbane i særdeleshed.

Det store grand prix-publikum får imidlertid lejlighed til at hylde Lone Kristensen og give hende de klapsalver hun fortjener for alle sine frivillige gøremål i væddeløbssportens tjeneste. Lørdagens 5. løb for de treårige hopper køres således som Lone Kristensens 70 års Fødselsdagsløb.

Mad faderen rundt til travløb

Det ville have glædet Lones far Hjalmer Gjermandsen at opleve det. Han bærer indirekte skylden for, at Lone er blevet så “travtosset” som hun er.

»Min far var maler og i sin tid med omkring byggeriet af banen. Han var sportsentusiast omkring både cykling og boksning, men travsporten var hans helt store interesse. Han kom til trav på alle baner og han tog mig med overalt, så det bed også på mig,« fortæller Lone Kristensen om sin indgang til travsporten.

»Siden begyndte jeg stille og roligt at hjælpe til når nogen spurgte omkring sponsorater med videre. Det gjaldt også for min tidligere arbejdsgiver TDC helt fra dengang det hed Jydsk Telefon. Siden begyndte jeg så småt med de værtindeopgaver som i dag får Flemming Sunn til at benævne mig som “hyggeminister”. Det startede helt tilbage for 30 år siden da René Jensen var sportschef på Jydsk Væddeløbsbane,« erindrer Lone Kristensen.

På arbejde på den runde dag

Sådan er det fortsat. Lone laver praktisk talt alt hvad hun bliver bedt om, frivilligt og ulønnet vel at mærke. Gennem 15 år har hun desuden været organisator for Hestesportens Galla, og nu bistår hun også med at sælge annoncer til Væddeløbsbladet. Ligeledes har Lone formidlet sponsoraftaler for Birger Jørgensen og tidligere for Rene Kjær.

Hendes egen 70 års fødselsdag får hende heller ikke til at holde en fridag. En række gæster er inviteret til morgenkaffe i Tutten på dagen.

»Men kun i tidsrummet kl. 9-10.30 for fra 10.30 er jeg på arbejde. Jeg skal styre VIP-rummet for pressen og sponsorer,« fortæller Lone Kristensen.

Hvad giver væddeløbssporten dig?

»Det er halvdelen af mit liv. Den giver mig entusiasme og glæde. Det er en livsstil. Jeg følger meget med, også på hverdagsaftenerne og når trænerne og kuskene starter i Sverige.«

Selv om første ciffer nu bliver et 7-tal så har Lone ingen intentioner om at trække sig tilbage i otiumstolen. Tværtimod.

»Jeg er blevet bedt om lave gallaen igen. Det bliver 19. januar 2019 og det er jeg så småt begyndt kigge på. I min alder er man nødt til at tage et år af gangen, men ellers føler jeg jo bare, at det er en alder og at jeg stadig godt kan være med. Lige så længe Jydsk Væddeløbsbane vil gøre brug af mig så stiller jeg gerne op,« siger Lone.

Gennem alle årene har hun været Jydsk Væddeløbsbane en tro hjælper, men sideløbende bistår hun også gerne andre i travsporten.

»De senere år har Henrik Friis bedt mig om at hjælpe med værtindeopgaver f.eks. når politikere har besøgt Lunden. Hvis nogen spørger så hjælper jeg gerne,« siger Lone. Og hun har aldrig følt sin hjælpsomhed udnyttet så det har grænset til misbrug.

»Nej, nej. Jeg kan jo lide det. Jeg bliver bare glad når nogen spørger, og jeg elsker samarbejdet med banerne og ikke mindst trænerne, således at det kan hjælpe dem til at have en god hverdag og at drive deres sport. Sammen med hesteejerne og opdrætterne er det jo dem som gør, at vi kan komme og se travløb. Kan jeg yde et lille bidrag, gør jeg gerne det,« siger Lone Kristensen.

Helt umærkeligt lykkedes det hende her igen at dreje snakken bort fra sin egen person og over på det, der optager hende så meget, travsporten.

Mon ikke vi her kan tage hele dansk travsport med som afsendere, når Jydsk Væddeløbsbane her adresserer et stort tillykke i retning af Lone Kristensen med tak for en kæmpe indsats.

Hattekonkurrence 260817 LJPå derbydagen i fjor havde Lone Kristensen påtaget sig at organisere en hattekonkurrence i Lunden, og selvfølgelig havde Lone også lige fikset, at der var gavekurve til vinderne. Det blev den fynske “Derbykvartetten”. Foto: Lasse Jespersen