JVB

Mobile navigation

Ponysporten - en god fritidsinteresse

Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter

Pony1639 310813

Jydsk Pony Væddeløbsforening (JPVF) er klubben som samler børn og unge fra det østjyske område med interesse i at køre travløb, ride monté eller ride galop med/på ponyer.

Jydsk Pony Væddeløbsforening blev stiftet i 1970 og startede på egen bane i Viby i 1972. Klubben flyttede, pga. nybyggeri ved banen i Viby, i 2005 til en nyanlagt bane ved Vilhelmsborg syd for Aarhus.

I foråret 2013 flyttede klubben til Jydsk Væddeløbsbane for igen at være tættere på byen og for at få mulighed for et tættere samarbejde med væddeløbsbanen. JPVF står for at arrangere trav-, monté og på sigt galopløb med ponyer på Jydsk Væddeløbsbane.

For at kunne være med i foreningens løb, skal man have en gyldig licens fra en ponybane under Dansk Pony Væddeløbs Forbund. I JPVF går kuske/ryttere til en mundtlig prøve inden et almindeligt løb og der arrangeres herefter prøveløb, så man evt. kan nå at være med i dagens løb. Både rytter/kusk og pony skal have licens.

Vi laver licensprøver for kommende kuske/ryttere og arrangementer for klubbens medlemmer (fællesspisning i forbindelse med løbsdage, foredrag, lejr m.v.).

For mere information om JPVF, se www.jyskpony-aarhus.dk

Har man ikke egen pony kan man gå i JPVF’s hestevæddeløbsskole og køre trav, og hvis man allerede kan ride, kan man ride monté. Skolen har hold mandag/tirsdag og torsdag. Hvilken dag man starter på er afhængig af, hvor meget man kan på forhånd. På sigt er der planer om også at undervise i pony-galop.

Er du interesseret i at høre mere om hestevæddeløbsskolen så kontakt Mariann Vesterholm, som kan træffes på tlf. 3062 6898.

Se en oversigt over årets ponyløbsdage på Jydsk Væddeløbsbane. Klik HER

Tuborg Logo Århus Stiftstidende Partner200 HH Care Partner200 Bet25 partner200