Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Travtræner Bent SvendsenFoto: Flemming Andersen

Skive Trav´s DM-hold 2017

Bentsvendsentaetpaa151516 Abo 01 AB25299
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
19. maj 2017 7:00

Når DM for Travtrænere i eftermiddag skydes i gang på Skive Trav, stiller hjemmebaneholdet med et slagkraftigt mandskab, der indeholder masser af rutine og på alle måder supplerer hinanden.

Bent Svendsen, Knud Mønster og Morten Friis er Skive Travs kort i kampen om at hjemtage DM-titlen. De har tilsammen vundet kuskekonkurrencen fire gange, så de er bekendte med, hvad der kræves for at være med helt på stregen.

Bent Svendsen er som kusk en enten-eller type, hvilket afspejles i hans tidligere DM resultater, hvor han har sejret tre gange, men aldrig været anden eller tredje.

Sidste år vandt han 37 sejre på og har ca. vundet 2.600 løb i karrieren.

Ifølge kollega Morten Friis ligger Bent Svendsens styrke og svaghed som kusk tæt op af hinanden.

 - Bent er en dygtig, men fair kusk, der er god til at sætte sig op bag fremmede heste og få fart i dem.

 - Han kan engang imellem, i hans iver, være en tand for offensiv. Man ved at når han kører fremad fra start, så er det alvor og indimellem er man nødt til at tage kampen op med ham. Jeg synes dog at det er blevet bedre med årene og han er ikke så spidsafhængig, som han var tidligere.

Der bliver fra Bent Svendsens side ikke lagt skjul på, at DM er noget helt specielt, der har stor betydning for ham.

 - Jeg ser DM som en bekræftelse på, at jeg tilhører toppen af dansk travsport. Det er nogle dage der er vældig meget fokus på og man vil gerne være med, for at sælge sig selv og sine sponsorer.

 - Da jeg ikke kører så mange løb som tidligere, er det ikke selvskrevet, at jeg i fremtiden er DM deltager og derfor betyder det ekstra meget for mig, at vise flaget i år.

 - Det økonomiske aspekt skal man heller ikke undervurdere. Førstepræmien på 50.000 kr. er en enorm gulerod. Det er gode penge at køre om.

Han er optimistisk omkring chancerne for at være med i konkurrencens afgørelse igen i år.

 - Jeg har fået fire vindertip i baneprogrammerne, hvilket er en rettesnor for, at jeg har fået en fornuftig lodtrækning. Samtidig har jeg også været rimelig heldig med startsporene, så alt i alt ser det godt ud, siger Bent Svendsen.

Et spændende afbræk i hverdagen

Knud Mønster der sidste år vandt 47 løb og totalt står med ca. 2.800 karrieresejre har deltaget i DM for Travtrænere hvert eneste år, det er blevet afholdt. Det er blevet til DM guld ved en enkelt lejlighed og så er det yderligere blevet til tre andenpladser.

Mønster, Knud, Champagne_US

Knud Mønster er vant til at være med hvor det er sjovt. Foto: Burt Seeger.

Kollega Bent Svendsen betegner ham som en god allround kusk, der er god til at køre især vanskelige heste og som er lidt til den passive side. Han fortæller videre at Knud Mønster er yderst fair og reel at køre imod. Han mindes ikke at de to nogensinde har haft en kontrovers i løbene.

Der bliver fra Knud Mønsters side set frem imod DM for Travtrænere, som er et spændende afbræk i hverdagen, men mere bliver der ikke lagt i det.

 - Tidligere var jeg meget fokuseret på at vinde så mange løb som muligt og være en del af toppen i dansk travsport, men mine prioriteter har ændret sig. Nu går jeg mere op i at have en sund forretning og få det optimale ud af de heste jeg har i træning.

 - I en match som denne forsøger jeg at gøre mit bedste og håber så at det rækker, men der er en høj grad af tilfældigheder pga. det fåtal af løb vi kører. Jeg har bare lige hurtigt kigget på startlisterne og jeg synes det ser fornuftigt ud for mit vedkommende, afslutter Knud Mønster.

Drømmer om podiet

Morten Friis er sin forholdsvis unge alder til trods, en rutineret herre. Han har endnu ikke været på podiet i DM for Travtrænere, men ses ofte i vindercirklen til hverdag, så det er kun et spørgsmål om tid, inden han er med helt fremme i afgørelsen. Sidste år blev det således til 42 sejre for Morten Friis´ vedkommende.

Friis, Morten, Opdrætningsløb1_US

Bliver det i 2017 at Morten Friis kommer til at få sin første sejr i DM for Travtrænere? Foto: US Photo.

Kollega Knud Mønster har kun godt at sige om Morten Friis. Han fremhæver ham som en god allround kusk, der kan køre alle typer af heste og som på alle måder er fair og reel at køre imod. Umiddelbart kan han ikke finde nogle svagheder ved hans kørestil.

Selvom DM for Travtrænere endnu ikke har budt på nogen succesoplevelser for Morten Friis, ser han alligevel frem imod arrangementet.

 - Bare det at deltage i DM er jo et bevis på at man har klaret sig flot året forinden. Jeg synes at jeg har haft lidt utur de andre år og i denne slags konkurrencer har det jo meget at sige, hvilke heste man trækker.

 - Jeg ser det som en drøm, i første omgang at komme på podiet. Jeg har set lidt på listerne, uden endnu at have sat mig 100% ind i det. Jeg synes at lodtrækningen ser rimelig ud i år.

Morten Friis er ikke fremmed for, at der kan ligge en fordel i, at starte ud på hjemmebanen.

 - Vi Skive trænere kører her jo rigtigt meget og alene det er en fordel. Vi kender banens forudsætninger og er gode til at udnytte dem, lyder det fra Morten Friis.

Baneprogrammet til eftermiddagens DM-løb på Skive Trav finder du her.

Baneprogrammet til søndagens finale på Racing Arena Aalborg finder du her.

Af Claus Juncker