Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Steen JuulFoto: Burt Seeger

Charlottenlund Travbane’s DM-hold 2017

Juul, Steen - Stolt
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
19. maj 2017 9:00

Det er en stærk trio som Lunden i dag sender mod det jyske for at deltage i dette års DM for Travtrænere. Steen Juul, Ken Ecce og Nicolaj Andersen har tilsammen vundet omkring 9.400 sejre i karrieren, og virker alle tre klar til at forsøge at vinde DM-titlen.

Med omkring 7.000 sejre i sin aktive karriere, er Steen Juul både som træner og kusk en af dansk travsport største nogensinde.

Storløb og titler er vundet i hobetal, og ”selvfølgelig” har Juul også prikket i DM for Travtrænere, som han har vundet to gange tidligere.

Hvis ”still going strong” giver mening er det et prædikat der passer fremragende på Steen Juul, der bare fortsætter jagten på sejre som kommer hele tiden.

- De sidste par år har jeg meldt afbud til DM, men har måske fortrudt lidt jeg er med i år, for jeg spænder buen lidt med løb næsten hver dag.

- Når man er i gang går man op i det, og det er også svært at stoppe lidt op, når det går som det gør, fortæller Steen Juul, der normalt er en ”fast” deltager i DM.

- Jeg har jo været med mange gange før, og også da det var Rigschampionatet vi afviklede som en slags DM, inden det blev lavet om til DM for Travtrænere.

For Steen Juul er der ikke den store forberedelse inden han skal i gang med et DM for Travtrænere.

- Jeg kigger listerne lidt igennem på de heste jeg skal køre, og spørger på løbsdagen siden lidt ind til hestene.

- Løbene kører jeg efter hvert individ man har foran sig, og hvilke kompetence de har, og siden er det bare at høre det flasker sig lidt i løbene, forklarer Steen Juul.

Ecce, Ken (2) 

Ken Ecce med Carl Lewis efter sejren på Copenhagen Cup-dagen. Foto: Burt Seeger. 

Ken Ecce er altid med fremme

Ofte er Ken Ecce brugt som gæstekusk på løbsdage rundt omkring, og med omkring 1.600 sejre i karrieren er det gået godt for Lunden-træneren.

Det er blevet til en enkelt DM-titel, hvilket var i 2009, hvor Ken Ecce i øvrigt blev dansk mester uden at have vundet et eneste løb i konkurrencen.

De sidste tre års DM for Travtrænere, har Ken Ecce været med helt fremme en andenplads og to tredjepladser, men et DM er i en travl hverdag ikke noget som fylder meget hos Ken Ecce.

- DM har for mig betydet mere end det gør nu, og egentlig er der ikke tid til det, men det skal der jo være.

- Hvis muligt skal man skrabe point sammen med alle heste, men for at være helt ærlig, ser jeg ikke på noget inden DM.

- Jeg danner mig indtryk på løbsdagene, og lytter på hvad dem der har hestene fortæller.

- Der er ingen af os kuske der deltager i DM, der ikke kan fornemme hestene efter bare at have kørt 200 meter med dem, fortæller Ken Ecce.

Andersen, Nicolaj

Nicolaj Andersen. Foto: Burt Seeger. 

Lykkes det nu for Nicolaj Andersen?

Modet er ikke helt mistet for Nicolaj Andersen, der har vundet omkring 800 sejre i karrieren, selvom det ikke lige er i DM at han har de bedste minder, men det kan der måske blive lavet om på i år.

Ingen af de gange Nicolaj Andersen har deltaget i DM for Travtrænere har han endt i Top 3.

- Tre gange har jeg ført DM efter førstedagen af konkurrencen, men jeg håber det bliver bedre end sidste år, for der var det godt nok ikke de bedste køreture jeg havde, fortæller Nicolaj Andersen, der har et par ting han mener kan afgøre hvem der vinder DM.

- Lodtrækningsheld betyder meget, og derefter er det gode startspor.

- Det handler om at få givet B og C-chancerne gode løb, for det går ikke at tro at man kan lave mirakler med de chancer og vinde fra spor 12.

- Jeg bruger en aften på at forberede mig, hvor jeg kigger løb, specielt de heste jeg ikke kender, men ellers er det jo en løbsdag som alle andre, lyder det fra Nicolaj Andersen.

Baneprogrammet til eftermiddagens DM-løb på Skive Trav finder du her.

Baneprogrammet til søndagens finale på Racing Arena Aalborg finder du her.

Af Carsten Rabjerg.