Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Blowmywhistle og Birger Jørgensen går sikkert forbi Bimse ClocFoto: KM Foto

Peter Jensens “dronningerunde”

C95F9941 Blowmywhistle
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
18. juni 2017 17:29

FIREÅRS HOPPEPRØVER: I fjor mundede Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix ud i en tæt afgørelse mellem Blowmywhistle og Barolo. Det kan meget vel gå på samme måde i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix for de to Peter Jensen-trænede tophopper. 

De to staldkammerater fra Peter Jensens træningskvarter løste billet med hver sin sikre sejr i Fireårs Hoppeprøverne.

For Blowmywhistles vedkommende skete det med sikker sejr i 1.15,5a/1800 meter i et løb hvor ligeledes hårdt spillede Basta var væk med galop allerede under opsamlingen bag startvognen, og dermed var Bimse Cloc uantastet førende i 1.16,2/1000 meter. 

Efter en lille omgangs kørsel forlod Birger Jørgensen fjerde par indvendigt med Blowmywhistle, søgte frem forrest i andet spor, gik tættere op gennem sidste sving og fortsatte mod en ganske let sejr. 

En halv længde efter fulgte Bimse Cloc, ikke langt foran Barok (ryg bag førerhesten), mens der var et stykke til de to sidste grand prix-kvalificerede, Bella Rush og Big Business.

»Senest i Billund var det en godkendt indsats af Blowmywhistle og jeg var klar på, at hun er så meget bedre højrevejen at hun har et klart plus i forhold til mange af de andre i dag, så hun skulle have en god chance, selv med det spor,« sagde Birger Jørgenen efter sejren. 

Barolo overlegen igen

Barolo var klar forhåndsfavorit i den anden hoppeprøve, men med startplads i ydersporet bag startvognen blev den “testet” af indvendige Brandy Laser, der tog føringen fra start. I første omgang søgte Jeppe Juel kortvarigt ned som tredje indvendigt med Barolo svinget rundt, hvorefter han alligevel gik frem og trykkede sig til føring efter 650 meter.

Den første kilometer blev passeret efter 1.15,7 og siden havde Barolo og Jeppe Juel fuldkommen styr på udviklingen. På opløbshjørnet galopperede Believe La Marc udvendigt og så kunne Barolo strække ud mod en klar sejr på 1.15,6a/1800 meter.

C95F0318 Barolo Barolo og Jeppe Juel går mod sikker sejr i Fireårs Hoppeprøven fulgt af en pænt spurtende Bikini. Foto: KM Foto

Efter et godt rygløb afsluttede Bikini tiltalende til andenpladsen mens Brandy Laser holdt hjem til tredjepladsen. Direkte kvalificeret til grand prix blev også Belladore og Bonnie AP på fjerde- og femtepladsen.

»Jeg havde vel ikke rigtigt andet at gøre end at køre frem. Vi kom heller ikke direkte til spids. Steen kørte jo lidt for det, så jeg måtte bruge hende for at komme frem,« sagde Jeppe Juel i sejrsinterviewet og sammenfattede:

»Som det ser ud nu så er det Peter Jensen som kommer til at styre grand prixet.«

Den spådom holder meget sandsynligt vand.

Af Niels Jørgensen