Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Dynamic Dancer - en spændende toåring hos Morten Juul

»En toåring ud over det sædvanlige«

Dynamic Dancer 160617
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
16. juni 2017 22:00

Hvis Morten Juuls smil er set ekstra bredt på det seneste, kan det skyldes forventningens glæde angående Dynamic Dancer, en svenskregistreret toåring som for nylig er erhvervet i Holland.

»Dynamic Dancer er en hest langt ud over det sædvanlige, en hingst efter Raja Mirchi. Da jeg kørte den i dag og kiggede på stopuret, tænkte jeg: »Det her passer ikke,« men det gjorde det,« siger Morten Juul.

Toåringen blev for nylig erhvervet af Frank Kjelde, men er nu solgt ud i fire anparter hvoraf Kjelde har beholdt den ene.

»Lørdagen inden Copenhagen Cup var jeg i Holland for at prøvekøre hesten og den kom hjem ugen efter. Da hesten kom til os havde den aldrig set en travbane før, men siden den er blevet dus med alle skiltene og dommertårnet så har det gået godt. Det eneste minus er, at dens hingsteri indimellem spiller den et puds, men det bliver vel bedre,« siger Morten Juul og lægger ikke skjul på at forventningerne er store.

»Rører sig helt fantastisk«

»Vi har kæmpe forventninger til hesten. Han træner sat… godt, og rører sig helt fantastisk når man sidder bag den, så jeg håber, at den kan være med hvor det er lidt sjovt. I første omgang træner vi hen imod at den skal godkendes, og så må vi se om den skal starte i Danmark eller den skal med til Sverige, hvis den er så god som vi håber,« siger Morten Juul.

Dynamic Dancer 2_160617Dynamic Dancer - en toårig hingst efter Raja Mirchi - har på kort tid gjort sig meget populær hos Skive-træner Morten Juul.

Hesten er opdrættet i Tyskland nær den hollandske grænse, og at Dynamic Dancer er svensk-indregistreret er efter Morten Juuls vurdering baggrunden for at den kunne erhverves allerede som toåring.

»Ejeren synes den var lidt uinteressant for ham i kraft af at den var svenskregistreret. Dens hidtidige træner købte den som føl i håb om at kunne lave en skilling på den, og det har han også gjort,« siger Morten Juul og tilføjer, at den hollandske træner tilkendegav, at Dynamic Dancer var en stjerne.

Noget tyder på at Morten Juul har adopteret det synspunkt.

Af Niels Jørgensen