Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Blue Velvet vinder på Lunden med Birger JørgensenFoto: Kim Gudmand

Frantz Praëm-double på Lunden

Blue Velvet 090717
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
09. juli 2017 20:30

Den 4-årige hoppe Blue Velvet er katapulthurtig fra start, og kan på dén egenskab godt være en outsider til Dansk Hoppe Derby den sidste lørdag i august.

Der var i hvert fald ingen som helst problemer for Blue Velvet med at føre hele løbet i 7. løb, og vindertiden blev fine 1.13,9a/1600m. Nu var det ganske vist sprint, hvor spor 5 og 6 er klart bedst på Lunden, men det skal ikke tage noget fra Blue Velvets præstation.

Træner Frantz Praëm var da også godt tilfreds, og kunne til Lunden-reporter Carsten Bundgaard fortælle, at hesten nu skal til dyrlæge, og derfor først starter igen i Hoppe Derbyprøverne søndag d. 13. august.

Praëm havde tidligere på dagen fået endnu en sejr, idet Beauty From Above vandt en delesejr med Armstrong Laser efter spids undervejs.

VM Viking Cup kom til Lunden med fire nuller og en tredjeplads, men fik effektivt brudt forbandelsen, da den vandt 8. løb meget let efter føring fra start til mål. Det var Steen Juuls tredje dagssejr, og Juul er på vej mod landschampionatet, det kan der ikke længere være tvivl om.

Aftenens montéløb gav sejr til Christina Lindhardt på ryggen af Juan. Dog kun med hjælp fra en diskvalifikation af Wonderboy med Nicole Marsing efter en trængningsepisode på sidste omgang. Her lå Wonderboy i inderbanen med Juan liggende udvendigt, da en modstander skulle passeres, og så var det dommernes vurdering, at det ikke burde kunne lade sig gøre at komme forbi i andet spor.

Den version var den vindende rytter Christina Lindhardt enig i.

- Ja, Nicole red jo reelt ud under mig to gange på sidste omgang. Så den var god nok. Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle nedlægge protest, og dommerne sagde faktisk lige til mig, at de selv havde set det, fortalte Lindhardt til Lunden-reporter Carsten Bundgaard, og fik også nævnt, at hun går benhårdt efter montéchampionatet på Lunden.

 

Af Jesper Elbæk