Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Baxo Epice vinder i Billund i maj 2017Foto: KM FOTO/Kjeld Mikkelsen

Er René Kjær sat af Baxo Spice?

Baxoepice 250517
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
07. december 2017 13:00

Gitte Madsen-trænede Baxo Epice starter som favorit i morgen i Aalborg, og efter seks gange i træk med René Kjær i sulkyen, så er det denne gang Jeppe Juel, der får chancen bag den evnerige Trophy Catch-søn, som har vundet seks gange i år.

René Kjær kører en anden hest i løbet, Lars Vesterlunds Toxy Smed), så det var nærliggende at spørge træner Gitte Madsen, om Kjær er sat af. Baxo Epice har jo galopperet sig bort de to seneste starter.

- Nej, overhovedet ikke. René Kjær har gjort det godt med Baxo Epice. Både i starten af karrieren, men også her til slut. Men jeg har kig på et løb på Åby Travet i Göteborg mellem jul og nytår med 100.000 s.kr. til vinderen, og Kjær kunne ikke den dag. Baxo er ikke helt let at køre, så jeg syntes, at Jeppe skulle prøve ham, før det gjaldt de helt store penge i Sverige, forklarer Gitte Madsen til Danskhv.dk.

Galopperne er der i øvrigt også forklaring på. For Baxo Epice har en meget stor bagaktion, og i seneste start kunne han simpelthen ikke være i vognen, og slog på den flere gange. Til starten fredag i Aalborg kommer Baxo Epice derfor i en større sulky.

Kigger man Gitte Madsens træningsliste igennem, så tæller den 27 heste. Er det et tilfredsstillende niveau for den kvindelige Billund-træner?

- Vi har rigeligt at lave i hvert fald! Jeg er dog ikke helt tilfreds med sæsonen som helhed, og synes vi har haft stolpe ud i storløbene, og faktisk føler jeg mig heller ikke ret begunstiget med hensyn til startspor i løbene, i særdeleshed på det seneste, fortæller Gitte Madsen.

Kommer Derbyvinderen tilbage til løbene?

På træningslisten er også 13-årige Magic Sisa, som i "tidernes morgen" jo vandt Dansk Trav Derby foran Mars og Mombasa Bee. Men den kommer ikke tilbage til løbene, selv om den officielt står i træning.

- Nej, Magic Sisa er færdig. Forkoderne kan ikke holde til de vinterhårde baner, og om sommeren skal han løbe alt for hurtigt. Så Magic Sisa er pensionist, og går på folden og opdrager på de små, afslutter Gitte Madsen.

Travprogrammet til løbene fredag eftermiddag i Aalborg kan downloades gratis HER.

Læs også: Amulet ikke færdig som væddeløber endnu

 

Af Jesper Elbæk