Dansk Hestevæddeløb

Mobile navigation
Temptation S H efter sejren med Morten Friis.Foto: Gorm Johansen.

Sådan gik det til ”Fynsk Fredag” (opdateret)

Temptation S H
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
11. august 2017 19:55

Der var ”Fynsk Fredag” på Fyens Væddeløbsbane med bl.a. Richard Møller Nielsens Mindeløb, og det blev en herlig løbsdag med godt med tilskuere og fine præstationer. Herunder kommer lidt om hvordan alle travløbene gik.

1. løb – Lemurerne i Odense Zoo præsenterer 2-års Løb

Som første afkom efter stjernehoppen Nobodybeastthebeast er forventninger enorme til den 2-årige hingst Dontpaytheferryman, og hidtil har hesten været helt overlegen.

Tre sejre i tre starter er facit for den lækkert udseende hest, der ligner en rutineret og ældre hest, som må være et af dansk travsports helt store talenter med stjernepotentiale.

Fra spids løb Dontpaytherferryman sit eget løb langt foran de øvrige for Birger Jørgensen, og familien Rudbecks hest lukkede ubesværet i 1.14-fart de sidste 500 meter til overlegen sejr i 1.16,5 foran Destiny og Dixie Downs.

2. løb – FVB-ponyerne i Odense Zoo præsenterer Travligaen, Ekstra Bladet Liga 5 vs Liga 3

Igen var det spids og slut for vinderhesten, der denne gang var Jan Friis-trænede Logical Nora med René Kjær. Den store hoppe var aldrig truet og kunne efter 1.17-fart den første runde trække fra til enkel sejr i tiden 1.16,0.

Midt i opløbet galopperede Aayla T Dream en placering bag vinderen væk, og så gik de nærmeste pladser til Ovidio Saf og Al’s Redhead. 

3. løb – Sydbanks Ærespræmie – 3-års Løb

Birger Jørgensen var igen kusk bag en talentfuld hest, der gav opvisning. Denne gang den norskfødte 3-åring Zelov som trænes af Marc Bæk Nielsen og han har hele tiden haft masser af roser for Zelov.

På første langside kunne Cocky overtage føringen for Steen Juul, mens Zelov kom fremad som første hest i andet spor.

Den sidste halvbane sad Birger Jørgensen bare roligt udvendigt og så ud til allerede tidligt at have kontrol, og i opløbet vandt Zelov en dybt imponerende sejr i stærke 1.14,6 over de 2140 meter foran en klart godkendt Cocky, mens Carlson på afstand var tredje. 

4. løb – Odense Zoo præsenterer Travligaen, Ekstra Bladet Liga 1

Stand And Deliver (2)

Så var han der igen Birger Jørgensen og igen med en hest fra Stutteri Hole In One. Denne gang med hurtigklassetraveren Stand And Deliver som nød godt af en ”kamp i kampen” med Jeppe Rask bag O’grady og Anders Pedersen bag Magiccarpetride.

De to kæmpede side og side det meste af løbet, mens Stand And Deliver hele tiden sad lige bagved med Birger Jørgensen, der givet hyggede sig over kampen foran.

Til slut kom parret strygende til let sejr i 1.12,2 med en meget tapper O’grady på andenpladsen, mens Ophoto Brogård nåede tredjepladsen.

5. løb – Probus Ejendomme & Investering præsenterer Travligaen, Ekstra Bladet Liga 4

Amos Shadow (1)

Efter Birger Jørgensen med tre sejre havde halet ind på Steen Juuls forspring i kampen om landschampionatet, svarede Juul lidt igen, da han vandt den forventede sejr med Mie Dahl’s herlige Amos Shadow som den unge amatørtræner har lavet et imponerende stykke arbejde med.

Føring fra start til slut var recepten og efter en åbning i 11-fart de første 500 meter faldt der mere ro på.

Til slut angreb Sesame Street godt, men blev afvist og måtte nøjes med en fin andenplads, mens Anton Ice var tredje. Vindertiden for Amos Shadow blev 1.15,0. 

6. løb – BoligPortal præsenterer Richard Møller Nielsens Mindeløb, Travligaen, Ekstra Bladet Liga 2

Temptation S H (1)

Helt frem til midten af august skulle vi før den store fine hoppe Temptation S H vandt årets første sejr. Det skete i fredagens hovedbegivenhed, Richard Møller Nielsens Mindeløb, hvor Morten Friis på vanlig vis kørte familien Trier Hansens 7-årige hoppe.

I slutningen af første sving kunne Temptation S H overtage føringen fra Victor Rush, og siden faldt der faktisk ro på løbet med 1.16,6 de første 1000 meter.

Mod slutningen kom der fart på, men ingen kunne true de tre heste der sad indvendigt fremme i feltet, så Temptation S H vandt let i tiden 1.15,0 foran Victor Rush og A Delicious One.

Efter løbet var en del af EM-vinderne fra 1992 samlet på vinderpladsen for at ære ”Ricardo” og overrække ærespræmier til kredsen omkring Temptation S H. 

7. løb – De røde pandaer i Odense Zoo’s Ærespræmie

Storfavoritten var Bodil Nielsen-trænede Aston med Gordon Dahl, og parret kunne efter 700 meter overtage føringen.

Havde siden kontrollen og måtte lige svare da Avanti Avalon angreb ind mod sidste sving.

Aston forsvandt dog til den forventede sejr i tiden 1.16,1 mens Batman S H var meget positiv i sin afslutning efter sent angrebsplads nede i feltet, mens Avanti Avalon stred godt som tredje.

8. løb – Girafferne i Odense Zoo’s Ærespræmie

Debutanten Celebrity Wind med Anders Pedersen var svaret i dette løb, og akkurat som Anders P. havde fortalt det, ville hesten levere en god sidste omgang.

Undervejs sad Celebrity Wind indvendigt som tredje, men satte sig ud som første hest i andet spor midtvejs og kunne overtage føringen i starten af sidste sving.

Vandt siden ganske let i tiden 1.18,6 foran en forbedret Askotten på andenpladsen og en flot afslutning fra Baloo Toft til tredjepladsen. 

9. løb – Fast Riders Cup - Montéløb

Kæmpefavorit var der i montéløbet, hvor Steen Juul-trænede Wonderboy med Mai Snoger helt til fulde indfriede spillernes forventningerne.

Dermed fik Wonderboy revanche fra debuten i monté, hvor den på Lunden blev disket fra sejren pga. trængning.

Mai Snoger red et helt igennem fornuftigt afventende løb og vandt sikkert med Wonderboy i tiden 1.17,2 foran Sigurd der også leverede en god præstation, mens Terminator var tredje. 

10. løb – Frisbjerggaards Foderserie 2017, Formløb Klasse 3

Når Special Player har form og får et afventende løb, har vi snart mange gange efterhånden set den komme flyvende til slut.

Det gjorde Grand Prix-vinderen fra 2012 Special Player for sin opdrætter, ejer og træner Hans Ulrik Kristensen i dette Formløb, og der var ikke rigtigt tvivl om sejren i tiden 1.17,7.

På de næste pladser viste Global President og Perseus begge fremgang. 

11. løb – Frisbjerggaards Foderserie 2017, Formløb Klasse 3

Efter at have vist fremgang senest i NM, var det en formtoppet Prinsesse Foldager, der for Niels-Erik Christiansen, der vandt det afsluttende Formløb i tiden 1.17,9 efter et perfekt løb i andet par udvendigt og siden angreb i tredje spor den sidste halvbane.

På andenpladsen sluttede Royal Simoni godt af for Marlene Ida Larsen, der gjorde comeback efter næsten 11 års pause fra sulkyen og stabile Odin Hovmand var tredje.

Den samlede omsætning endte på 2.019.602 kr. og baneomsætningen på Fyens Væddeløbsbane blev 266.089 kr. og omkring 3.000 tilskuere var på plads.

Af Carsten Rabjerg (tekst) & Gorm Johansen (fotos)